Categorieën

Home  >  Doe-het-zelf  >  Forum  >  Archief  >  Spano SB4
Terug naar de lijst
Bewaar in "Mijn Hubo"

Spano SB4

07/04/2008Spano SB4

2364 keer gelezen / 3 berichten
Marc

Categorie : Archief

Ik ben de oude planken van mijn zoldervloer aan het uitbreken en was van plan er OSB-platen in de plaats te leggen, maar nu zie ik in de Hubo-folder Spano-SB4 platen staan, die beter zouden zijn dan OSB/2. Dus heb ik even gegoogled, maar buiten de informatie van Spano zelf valt er hierover weinig informatie te vinden. Heeft iemand hier ervaring mee, zijn ze echt zoveel beter dan beweerd wordt, zijn ze even gemakkelijk te bewerken, ...? Mijn bedoeling is om er nadien een plankenvloer over te leggen. Alvast bedankt, Marc

Reacties

Datum Titel Auteur
07/04/2008


Spano SB4


Als het hem om afwerking van de zoldervloer gaat, dan zou ik voor de goedkoopste optie gaan. OSB4, is een osb plaat met kleine spaanders, daar waar de gewone osb plaat grote spaanders heeft. De glanslaag is er ook niet. Verder zal er wel zoveel verschil niet zijn, behalve dan dat ze minder waterbestendig zijn. Niet dat dat er iets toe doet voor een zoldervloer ?

sofie |Top 
08/04/2008


Spano SB4


Bedankt voor het antwoord. Het is wel mijn bedoeling van mijn (overigens geïsoleerde) zolder een woonruimte te maken. Die platen ga ik op de balken bevestigen, en daarop komt dan een definitieve vloer. Bedoel je met OSB4 ook echt OSB, of die SB4-spaanplaten (zonder "O") van Spano (www.spano.be)? De echte OSB4-platen zijn volgens mij toch duurder dan OSB2, omdat ze voor zwaardere toepassingen bedoeld zijn (http://www.osb-info.org/cms.taf?Act=LoadPage&Param=OSB-infoOrgXXX1502).

Marc |Top 
09/04/2008


Spano SB4


Ik bedoel inderdaad de SB4 platen van spano. Voor uw toepassing zijn die meer dan voldoende. De andere osb platen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het maken van een plat dak, omdat die relatief waterbestendig zijn. De SB4 zijn dat niet, dat is een beetje zoals een gewone spaanderplaat.

sofie |Top