Plaatmateriaal

Bezig met zoeken

 resultaten gevonden

Products

 van de   zoekresultaten getoond
Gelieve je zoekresultaten te verfijnen

Plaatmateriaal kopen bij Hubo

Bij Hubo vind je al het plaatmateriaal dat je nodig hebt voor jouw klussen! We hebben een ruim aanbod houten plaatmateriaal zoals OSB platen, multiplex, MDF platen, betonplex en spaanplaten. Daarnaast kan je bij ons terecht voor gipsplaten en Marmox bouwplaten. Bestel eenvoudig online of koop je plaatmateriaal bij de Hubo winkel bij jou in de buurt. 

Welk plaatmateriaal heb je nodig voor jouw klussen? 

Er bestaan verschillende soorten plaatmateriaal met elk zijn toepassingen en eigenschappen. Maar welk plaatmateriaal heb jij nu nodig voor jouw klussen? Hieronder zetten we de verschillende soorten plaatmateriaal met de voornaamste toepassingen voor jou op een rijtje:

OSB platen

OSB platen

OSB platen zijn geschikt voor diverse toepassingen zoals houtskeletwoningen, vloeren en dakconstructies. Bij Hubo vind je zowel OSB platen van 12 mm en 18mm met een handig tand & groef aan de 4 zijden voor een eenvoudige en stevige plaatsing.

multiplex

Multiplex

Houten multiplex platen kan je herkennen aan de verschillende laagjes die zichtbaar zijn langs de zijkant. Dit plaatmateriaal is geschikt voor diverse toepassingen zoals meubels, bekistingen,...

MDF platen

MDF platen

MDF (Medium Density Fiberboard) platen zijn eenvoudig te verzagen en ideaal voor het maken van meubels of ander binnenschrijnwerk zoals deuren. Bij Hubo hebben we heel dunne MDF platen vanaf 2,5 mm voor bijvoorbeeld de achterwand van een kledingkast tot dikke MDF platen van 22 mm.

Betonplex

Betonplex

Betonplex is een plaatmateriaal dat is afgewerkt met een coating die zorgt voor een harde en waterdichte bovenlaag. Dit plaatmateriaal wordt onder andere gebruikt voor bekistingen om beton in te storten, aanhangwagens, dierenhokken en glijbanen

spaanplaten

Spaanplaten

Een spaanplaat of vezelplaat bestaat uit houtspaanders die onder druk verlijmd worden. Dit plaatmateriaal wordt gebruikt voor binnenschrijnwerk. Naast de standaard spaanplaten kan je bij Hubo ook terecht voor waterwerende spaanplaten en spaanplaten met een witte melamine afwerking, beter gekend als de witte meubelpanelen.

gipsplaten

Gipsplaten

Gipsplaten worden gebruikt om muren en plafonds te bekleden. Je kan ze lijmen of schroeven op een houten lattenwerk of metalstuds. Gebruik voor de bekleding van vochtige ruimtes zoals een badkamer waterwerende (groene) gipsplaten.

Bouwplaten

Bouwplaten

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment Marmox bouwplaten. Deze bouwplaten zijn zowel geschikt voor droge als vochtige ruimtes. Deze uitstekende tegel- en pleisterdrager kan gebruikt worden als vloer- of wandbedekking of als scheidingswand.

Hout op maat laten zagen

Zelf je meubels, keukenkastjes of andere constructies maken? Dat kan eenvoudig met onze Hubo hout op maat service. Wij zagen je houten platen op maat en in de gewenste vormen. Zo kan je direct beginnen aan de montage.