Multiplex

Bezig met zoeken

 resultaten gevonden

Products

 van de   zoekresultaten getoond
Gelieve je zoekresultaten te verfijnen

Koop je multiplex bij Hubo

Multiplex platen kan je herkennen aan de verschillende laagjes die zichtbaar zijn langs de zijkant. Dit houten plaatmateriaal is geschikt voor diverse toepassingen zoals meubels, bekistingen,... Bij Hubo hebben we een ruim assortiment multiplex in verschillende formaten en diktes.

Multiplex: stevig houten plaatmateriaal 

Multiplex is een heel sterk en licht plaatmateriaal. Daarom kies je voor belaste beplating zoals ondervloeren beter voor multiplex dan voor MDF. Bij Hubo vind je zowel multiplex voor droge als vochtige omstandigheden. Wil je de multiplex buiten of in een vochtige ruimte gebruiken? Dan moet je eerste de (gezaagde) randen en kanten van de plaat dichten zodat het vocht hierlangs niet in het hout kan kruipen.

Constructieve en decoratieve multiplex

Multiplex vind je in verschillende houtsoorten. Of het plaatmateriaal gebruikt wordt voor constructieve of decoratieve toepassingen is afhankelijk van de gebruikte houtsoort en de kwaliteitscore. De kwaliteitscore geeft een indicatie van verkleuringen, wormgaatjes en reparaties van het hout. Voor decoratieve toepassingen kies je best voor multiplex van A of B kwaliteit. Voor constructieve toepassingen is het uitzicht van het plaatmateriaal niet van belang en kan je BB/CC kwaliteit platen gebruiken. 

multiplex