Thermostaten

Bezig met zoeken

 resultaten gevonden

Products

 van de   zoekresultaten getoond
Gelieve je zoekresultaten te verfijnen

Thermostaten kopen bij Hubo 

Een thermostaat kopen? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment thermostaten van merken zoals Sanistal, Honeywell Home, Chacon, Profile en nog meer. Hieronder zetten we de verschillende soorten thermostaten voor jou op een rijtje.

Hoe werkt een thermostaat?

Met een thermostaat schakel je eenvoudig de gewenste temperatuur in binnenshuis. Er bestaan zowel een handmatige thermostaat als een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat is digitaal en regelt zelf de gewenste temperatuur op vaste tijdstippen die je zelf in stelt.

Wat zijn de verschillende soorten thermostaten?

Er zijn verschillende soorten thermostaten. Zo heb je een kamerthermostaat, een radiatorkraan, een aan uit thermostaat, een analoge thermostaat, een digitale kamerthermostaat, een digitale radiatorkraan en nog veel meer. We leggen de verschillende soorten thermostaten voor je uit.

Kamerthermostaat

Een analoge kamerthermostaat is een standaard thermostaat waarmee je warmte kan aansturen in je huis of in een ruimte. Je kan een analoge kamerthermostaat niet programmeren waardoor je zelf telkens de gewenste temperatuur moet instellen.

Om een ruimte automatisch te verwarmen, kies je best voor een digitale kamerthermostaat, ook wel een klokthermostaat genoemd. Met een digitale kamerthermostaat is het niet alleen handig om de temperatuur te programmeren maar je kan zo ook besparen op je energieverbruik door enkel te verwarmen wanneer het nodig is. Een digitale kamerthermostaat is zeer milieuvriendelijk en gemakkelijk in gebruik.

Klokthermostaat of aan uit thermostaat

Een klokthermostaat of aan uit thermostaat is ideaal wanneer je over een cv-ketel beschikt. De aan uit thermostaat zorgt ervoor dat een cv-ketel meteen 100% gas geeft of verminderd bij het aan en uit schakelen. Wanneer de temperatuur verlaagd tot onder de gewenste temperatuur, schakelt de klokthermostaat weer aan. En wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt de klokthermostaat uit.

Een slimme, digitale of analoge thermostaat?

Een analoge thermostaat werkt op basis van een schakelaar dat je op een vaste temperatuur kan instellen. Een digitale thermostaat programmeer je volgens je behoeften. Een slimme thermostaat herkent en registreert je patroon in verbruik, om vervolgens automatisch de ruimtes te verwarmen.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment thermostaten. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.