Brandstoffen

Bezig met zoeken

 resultaten gevonden

Products

 van de   zoekresultaten getoond
Gelieve je zoekresultaten te verfijnen

Brandstoffen kopen bij Hubo 

Brandstof kopen? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment brandstoffen van merken zoals Eres, Forever, Barbecook, FireLand, Tosaine en nog meer. Brandstof is noodzakelijk om je kachel, openhaard of barbecue te laten branden.

Welke brandstof nodig voor je kachel, openhaard of barbecue?

Er zijn verschillende soorten brandstoffen zoals pellets, brandhout, petroleum, bio ethanol, kolen, briketten, aanmaakblokjes, houtbriketten, aanmaakhout, naaldhout, bruinkool briketten, aanmaakvloeistof, aanmaakgel, gekliefd brandhout, pellets naaldhout en nog veel meer. Hieronder zetten we de verschillende soorten brandstoffen voor jou op een rijtje.

Welke pellets zijn goed voor je kachel of openhaard?

Houtpellets 

Pellets zijn ideaal voor je pelletkachel en garanderen een hoge verbrandingswarmte.
Pellets zijn vele houtkorrels die zijn samengeperst. Pellets of houtpellets worden vooral gemaakt uit gemalen restjes zoals snoeihout, houtspaanders, zaagsel en nog meer. Hierdoor zijn houtpellets ook goed voor het milieu en garanderen een optimaal gebruik. Verder hebben pellets een diameter van ongeveer 6mm en een lengte tussen de 10 en 30mm. Pellets geven weinig stof af, zijn onuitputbaar en je kan ze makkelijk opslaan. Houtpellets zijn gemaakt uit verschillende soorten hout.

Pellets loofhout en naaldhout

Pellets gemaakt van loofhout en naaldhout zijn milieuvriendelijk om je te verwarmen maar ook voordelig. De Pellets uit afvalhout bestaan uit 80% loofhout en 20% naaldhout. Bovendien zijn houtpellets CO2-neutraal en compact in opslag in verhouding tot brandhout. De plastic verpakking beschermt tegen vocht, maar het is aangeraden de pellets op een droge plaats te bewaren. De pellets loofhout en naaldhout hebben een zuiver natuurlijke samenstelling die een propere en langdurige verbranding garandeert. De as-vorming na verbranding is minimaal.
Gebruik pellets als ecologische brandstof in pelletkachels of als een praktisch alternatief voor houtblokken in haarden en kachels.

Welk brandhout is het beste en welk brandhout kiezen?

Brandhout

Brandhout is bestemd om te verbranden zodat het warmte kan geven. Brandhout bevat ongeveer maximaal 20% vocht, wanneer dit niet het geval is zal er bij de verbranding een verlies van energie zijn. Dit komt omdat een deel van de energie dan het overtollige vocht moet verdampen. Fijn gekliefd hout vat sneller vuur en droogt ook sneller.

Gekliefd brandhout

Gekliefd brandhout uit loofhout is zeer geschikt voor houtkachels, inbouwhaarden en openhaarden. Gekliefd brandhout bewaar je best buiten of op een goede verluchte plaats waar het beschut is tegen de regen. Leg het brandhout iets van de grond af zoals op een oude palet en dek het gekliefd brandhout nooit volledig af. Op deze manier droogt het gekliefd brandhout optimaal en brandt het zonder een rookontwikkeling.

Wat is petroleum voor kachels?

Petroleum wordt gebruikt voor petroleumkachels, wiekkachels of laserkachels en zorgt voor een maximale warmte. Petroleum is een energiezuinige brandstof met bijna geen schadelijke uitstootgassen. Hierdoor is petroleum uitstekend geschikt voor gebruik in ruimtes die niet standaard zijn uitgerust met centrale verwarming zoals werkplaatsen of garages. Verder heeft petroleum ook een propere verbranding. Petroleum is ook geurloos verkrijgbaar.

Wat is bio-ethanol?

Bio-ethanol is een plantaardige brandstof op basis van maïs, tarwe, suikerbieten en rogge. Bio-ethanol is een volwaardig en milieuvriendelijk alternatief voor fossiele brandstoffen. Bio-ethanol is niet alleen plantaardig maar ook veilig en relatief goedkoop. De vloeistof bio-ethanol verdampt bij de verbranding en het gas verbrandt ongevaarlijk. Afhankelijk van het soort bio-ethanol is het ook zo goed als reukloos. Verder wordt bio-ethanol ook gebruikt voor het gemakkelijk reinigen van open haarden en kachels.

Wat is steenkool en hoe werkt het?

Steenkolen zijn ideaal als brandstof voor een openhaard of kachel. Steenkolen zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Voor verwarming kies je best antraciet kolen. Antraciet kolen zijn gasarm en daarom erg geschikt voor huiselijk gebruik. Onze kolenmixen bestaan uit een mengeling van 50% cokes en 50% antraciet. Antraciet kolen gecombineerd met de harde en zo goed als rookvrije cokes kolen maakt deze steenkool een erg efficiënte brandstof met een hoog rendement.

Wat zijn briketten en wanneer zijn briketten goed?

Briketten worden vaak gebruikt om vuur in een kachel aan te houden omdat ze lang blijven gloeien. Een briket is een samengeperste vaste brandstof in de vorm van een baksteen maar kan ook rond zijn. Er bestaan verschillende soorten briketten zoals houtbrikketten, bruinkool briketten en meer.

Waarom houtbriketten kiezen?

Houtbriketten zijn geproduceerd uit een kwalitatief hardhout zaagsel en zijn een 100% natuurlijk product. Houtbriketten zijn eenvoudig in gebruik, hebben een lage as-restwaarde en een hogere warmteafgifte dan gedroogd brandhout. De brandduur van een briket gaat tot ongeveer 2 uur. Verder branden houtbriketten langer dan brandhout omdat ze een veel hogere dichtheid hebben. Een extra voordeel van briketten is dat ze erg compact zijn, zo heb je tot 4x minder plaats nodig om briketten te stockeren.

Bruinkool briketten

Bruinkool briketten blijven lang gloeien en zijn een erg efficiënte en praktische brandstof voor je haard of kachel. Bruinkoolbriketten hebben meestal een hoog calorisch vermogen zonder naverbranding en zijn verpakt in makkelijk stapelbare blokken. Verder zijn bruinkoolbriketten geurarm eens ze op temperatuur zijn.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment brandstoffen. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.