Sidings plaatsen

In samenwerking met: 

Voorbereiding

Stockeer de sidings horizontaal in een donkere ruimte. Plaats ze 24 uur voor de installatie buiten zodat ze kunnen acclimatiseren.

Controleer je muren op oneffenheden en repareer je muren indien nodig.  

Het regenscherm plaatsen

Bevestig het regenscherm aan de muur met nietjes. Het regenscherm moet tot bovenaan de muur geplaatst worden. 

Plaats aan de binnen- en buitenhoeken en het einde van de muur twee latjes naast elkaar. Bevestig deze latjes met vijzen. De latjes zorgen ervoor dat er voldoende ventilatie is tussen het regenscherm en de sidings. Maak rond je ramen een kader met de houten latjes. 

Breng nu ook houten latjes aan op de rest van het regenscherm. De latjes komen tot helemaal boven aan de muur. Houd telkens een afstand van maximum 40cm tussen de houten latten. Op elke 30cm schroef je de latjes vast in de muur met inox vijzen.

De profielen bevestigen

Bevestig het anti-insectenprofiel aan de onder- en bovenkant van je lattenwerk. Zo voorkom je de doorgang van insecten. Gebruik hiervoor aangepaste vijzen, zoals conische vijzen.

Plaats de multifunctieprofielen verticaal in de binnen- en buitenhoeken van je wand. je schroeft ze aan de houten latjes met behulp van de inox vijzen.

Bevestig de startprofielen horizontaal aan de latjes. De startprofielen komen tussen de multifunctieprofielen en net boven het anti-insectenprofiel. Zorg ervoor dat er een ruimte is van 5mm tussen het multifunctieprofiel en het startprofiel. Het startprofiel zorgt voor een goede hechting van de eerste rij van je gevelbekleding. 

De sidings plaatsen

Schuif de siding horizontaal in het multifunctieprofiel en vervolgens in het startprofiel. De siding kan nog uitzetten, laat daarom een ruimte van 7mm tussen de siding en de binnenkant van het multi-functieprofiel. 

Installeer de sidings van links naar rechts. De sidings klikken dankzij de ‘Clic&Fix’ gemakkelijk in elkaar. Zorg ervoor dat je tussen elke siding 5mm ruimte laat.

Bevestig de sidings met de inox schroeven van 3,5x32mm aan de behandelde houten latjes. Schroef ze niet te hard aan tijdens de installatie om beschadiging te voorkomen. Indien nodig, kan de siding afgekort worden.

Nadat de eerste rij ligt, werk je rij per rij verder af op dezelfde manier tot de bovenkant van de muur.

De afwerking

Voor je de laatste siding bevestigt, plaats je een anti-insectenprofiel en een startprofiel. Het anti-insecteprofiel komt helemaal bovenaan de muur. Het startprofiel komt hier net onder.

Om het geheel mooi af te werken, snij je de bovenste siding op maat af, zodat deze perfect past om uw multifunctieprofiel in de hoogte te vullen.  

Materiaallijst

Materiaal

  • Sidings
  • Dampscherm
  • Anti-insectenprofiel
  • Startprofiel
  • Multifunctieprofiel
  • Houten latjes, dikte tussen 27 en 38mm en breedte 40mm

Gereedschap