Terras reinigen: weg met groene aanslag en vuil

Na de winter ligt een terras er vaak onverzorgd en vuil bij. Het voorjaar is dan ook het ideale moment om jouw terras eens grondig onder handen te nemen, zodat je er in de lente en zomer optimaal van kan genieten.

Heeft er zich groene aanslag en vuil op jouw terrastegels of –planken genesteld? Dan is de hogedrukreiniger het aangewezen materiaal om jouw terras weer te laten schitteren. Tussentijds kan je het terras reinigen met een detergent. Zo blijft jouw terras er heel het jaar door op zijn best uitzien.

groene aanslag

Groot onderhoud terras

Spuit je terras af met een hogedrukreiniger. Houd de hogedrukstraal bijna verticaal op het oppervlak en ga langzaam van de ene naar de andere kant. Een afstand van 20-30 cm tussen de spuitmond van de hogedrukreiniger en jouw terras is ideaal. Zorg ervoor dat je de druk niet te hoog instelt en een brede straal gebruikt, zodat je de tegels en voegen niet beschadigt. Voor het verwijderen van hardnekkig vlekken, kan je een hardere straal gebruiken.

Let op! Een te harde straal kan jouw terrastegels en –voegen beschadigen.

Je kan een reinigingsmiddel toevoegen om de klus te vergemakkelijken en langer een mooi resultaat te behouden. Een groot deel van de hogedrukreinigers beschikt over een geïntegreerde detergenttank waarin je het reinigingsmiddel kan doseren.

Er bestaan bovendien speciale opzetstukken voor hogedrukreinigers die ontworpen zijn om je terras te reinigen. Deze oppervlaktereinigers zorgen voor een gelijkmatig resultaat en beperken opspattend water, waardoor jijzelf en de wanden beschermd blijven. 

oppervlaktereinig

Basisonderhoud terras

  • Verwijder regelmatig alle bladeren en ander vuil van je terras. Dit om te voorkomen dat het glibberig wordt of dat er algen gaan vormen.
  • Kuis je terras regelmatig met een borstel en reinigingsproduct voor tegels of hout. Lees steeds grondig de gebruiksaanwijzing van je reinigingsproducten.
  • Bescherm je houten terras tegen de weersinvloeden door het te beitsen of te oliën

 

Onze selectie hogedrukreinigers

Bij Hubo vind je een ruim assortiment hogedrukreinigers van Kärcher, Bosch en Powerplus.