Welke werkkledij dragen om te schilderen?

Om jouw lichaam en kledij tijdens het schilderen te beschermen tegen verspatten, draag je best volgende werkkledij: een ruime wegwerpoverall, nauw aansluitende handschoenen en een mondmasker. Lees en volg steeds de instructies en gebruiksaanwijzigingen op de verpakkingen.

Tip! Draag kniebeschermers of leg een kniemat wanneer je op je knieën werkt.

werkkledij schilderen

Overall

Bescherm je kledij tegen stof en verspatten door het dragen van een overall. Deze Busters wegwerpoverall met ruime pasvorm kan je eenvoudig over je kledij dragen. Verkrijgbaar van maat M tot XXL.

Handschoenen om te schilderen

Bescherm je handen tegen verspatten en stof door het dragen van handschoenen. Om te schilderen heb je handschoenen nodig voor fijn werk. Wanneer je slechts uitzonderlijk met verf aan de slag gaat, kan je kiezen voor wegwerphandschoenen. Ga je buiten schilderen en is het frisjes? Dan is het comfortabel om iets warmere handschoenen te dragen. Handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kies de juiste maat zodat de handschoenen aangenaam zitten. 

Mondmasker (en veiligheidsbril)

Bij het schilderen kunnen er toxische dampen vrijkomen. Werk je met een verfpistool? Draag dan naast een mondmasker met minimaal een FFP3 filter een aansluitende veiligheidsbril.