Ventilatie installatiematerialen

Installatiemateriaal voor je ventilatie kopen bij Hubo

Op zoek naar installatiemateriaal om je ventilatie eenvoudig te monteren? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment installatiemateriaal voor ventilatie van merken zoals Renson en nog meer. Wij hebben verschillende installatiematerialen voor ventilatie zoals een buisklem, een flexibele buis, een slangklem, een bevestigingsbeugel, een afdekplaat, een hoekverbinding, een verbindingsstuk, een stijgleiding, een snelsluiting, een verluchter, een overgangsstuk, een extractierooster, een reduceerstuk en nog veel meer. Hieronder zetten we de verschillende soorten installatiematerialen voor ventilatie voor jou op een rijtje. Zo installeer jij moeiteloos jouw ventilatie in huis.

Welk installatiemateriaal voor je ventilatie kiezen?

Buisklem of Bevestigingsbeugel

Om een buis veilig te bevestigen gebruik je een bevestigingsbeugel. Deze buisklem geeft een buis de ruimte voor expansie en andere bewegingen die kunnen ontstaan. Er zijn verschillende buisklemmen in verschillende maten. Zo ben je zeker dat de buisklem zal passen.

Flexibele buis

Flexibele buizen zijn zeer handig en kunnen zich door de smalste bochten en vernauwingen wringen. Onze buizen zijn opgebouwd uit één stuk waardoor je geen lucht verliest. Verder is een flexibele buis ook uittrekbaar en meestal gemaakt uit PVC.

Slangklem

Met een slangklem zet je verschillende soorten slangen vast zoals bijvoorbeeld een slang voor een gasaansluiting. Dit doe je door middel van het aandraaien van de schroef dat zich aan de bovenkant van de slangklem bevindt. Onze slangklemmen zijn beschikbaar in verschillende maten.

Afdekplaat

Met een afdekplaat kan je een gat afdichten zoals rondom een ventilatiebuis. Onze afdekplaten zijn zeer licht, eenvoudig te monteren en het perfecte accessoire voor ventilatiebuizen. Verder zijn deze platen meestal gemaakt uit PVC en hebben ze een ronde of rechthoekige vorm in de afdekplaat. Hierdoor zijn ze ook zeer geschikt als hulpstuk voor de afzuiging van je badkamer of toilet.

Hoekverbinding

Een hoekverbinding geeft een hoek aan van 90 graden en kan je eenvoudig monteren. Hierdoor is dit het perfecte accessoire voor ventilatiebuizen. Onze hoekverbindingen zijn meestal gemaakt van PVC en vind je ook in verschillende maten in ons assortiment.

Verbindingsstuk

Een verbindingsstuk verbindt de uiteinden van buizen of leidingen met elkaar. Daarom is een verbindingsstuk ook zeer geschikt om een ventilatiesysteem af te werken. Je vindt ze in allerlei maten terug in ons assortiment.

Stijgleiding

Een stijgleiding wordt gebruikt om de verticale afstand tot een ventilatiesysteem te overbruggen. Verder wordt een stijgleiding ook gekenmerkt door een zeer lage drukval. Hierdoor kan je hoge debieten realiseren aan een lage luchtsnelheid.

Snelsluiting

Een snelsluiting bevestig je met behulp van schroeven of betonpinnen. Deze sluitingen gebruik je best telkens per twee. De eerste snelsluiting kan je eerst vastschroeven aan een grond of plafond en daarna kan je eenvoudig een flexibele buis hieraan vastmaken.

Verluchter

Een verluchter start van zodra er een beweging door de bewegingssensor gedetecteerd wordt. Wanneer er geen beweging is zal de verluchter na een ingestelde tijd uitgeschakeld worden. Je kan onze verluchters eenvoudig aan een muur of plafond bevestigen.

Andere installatiematerialen voor ventilatie

Verschillende installatiematerialen voor ventilaties hebben we bij Hubo voor je in huis. Zo hebben we ook overgangsstukken, extractieroosters, reduceerstukken en nog zoveel meer. Ontdek alle materialen om je ventilatie te installeren in ons assortiment.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment installatiematerialen voor ventilatie. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.