Composiet terraskits: kant-en-klaar

Een terras aanleggen was nog nooit zo eenvoudig!

Onze composiet terraskits zijn kant-en-klare pakketten, waarmee je in geen tijd een stijlvol en onderhoudsvriendelijk terras in elkaar tovert. De Terraskits bevatten alles wat je nodig hebt, van gronddoek tot montageclips. Zo heb je meteen alles bij de hand om aan de slag te gaan. Bovendien kan je de pakketten online bestellen en worden ze gratis thuis geleverd!

Composiet heeft de natuurlijke uitstraling van hout, maar biedt de duurzaamheid en de onderhoudsvriendelijkheid van kunststof.

Afhankelijk van het gewenste formaat van jouw terras, kies je het gewenste pakket. Er bestaan zowel terraskits voor vierkante, L-vormige, rechthoekige en looppadenMix & Match! Door de verschillende pakketten te combineren, creëer je eenvoudig een terras in de gewenste afmetingen. Verkrijgbaar in drie kleuren: grijs, antraciet en bruin.

Voordelen composiet terraskits:

Kant-en-klare Composiet Terraskits - verkrijgbaar in 3 kleuren

Smokey Mountain (grijs)

Vierkant, rechthoek, L-vorm en looppad 
9 verschillende pakketten Mix & Match!

Black Mountain (antraciet)

Vierkant, rechthoek, L-vorm en looppad 
9 verschillende pakketten Mix & Match!

Sierra Nevada (bruin)

Vierkant, rechthoek, L-vorm en looppad
9 verschillende pakketten Mix & Match!

Installatie composieten terras

Egaliseren ondergrond

Stabiliseren ondergrond

Aanleg onderconstructie

Montage terrasdelen met clips

Afwerken met eindkappen

Voorbereiding

Zorg voor je begint voor een egale ondergrond en verwijder al het onkruid. Leg een anti-worteldoek onder de constructie om onkruidgroei tegen te gaan. 

Het regelwerk van dit terras moet op een harde ondergrond gelegd worden. Hierbij kan je gebruik maken van losse stoeptegels (30cm x 30cm), een terras of een betonnen vloer. Zorg altijd voor een stabiele en vlakke ondergrond.

Zorg voor een goede afwatering door de onderconstructie met een lichte helling van minimaal 1,5% van het huis af te leggen. 

Aanleg onderconstructie

Leg de regels op de ondergrond. De kopse kanten van de regels moeten tegen elkaar gelegd worden. De regels mogen niet vastgemaakt worden aan de ondergrond! Houd een afstand van hart op hart 40cm aan. Let tevens op dat er minimaal 3cm ruimte wordt gehanteerd bij muren en/of obstakels.

Indien je 2 planken op elkaar laat aansluiten, plaats de regels dan naast elkaar (overlapping van minstens 10cm).

Montage terrasdelen

De terrasdelen monteer je haaks op de onderconstructie. De twee buitenste planken bevestig je met de start/eindclips. De andere terrasdelen bevestig je met behulp van de montageclips.

Leg de 1ste plank los op de onderregel en steek de bevestigingsclip in. Boor het gat voor in het midden van de regel en schroef de clip handvast met de meegeleverde schroeven. Vervolgens kan de volgende plank aangeschoven worden.

Gebruik voor een mooi resultaat de hoeklat of afdeklat om de zijkant van je terras af te werken. De hoeken werk je af met hoekprofielen. 

Genieten!

Na installatie kan je onmiddellijk genieten van jouw nieuwe terras! Een composieten terras is zeer eenvoudig in onderhoud. Gebruik aangepaste onderhoudsproducten, zodat jouw terras er langer als nieuw uitziet. 

Benodigdheden

Kant-en-klare terraskit:

 • Composiet terrasplanken
 • Montageclips en eindclips
 • Onderregels
 • Eindkappen
 • Gronddoek
 • Montage-instructies
   

Gereedschap

Tips

 • Lees vóór het leggen altijd goed de leginstructies die bijgevoegd zijn in de verpakking.
 • Zorg voor voldoende ruimte tussen de terrasplanken (zodat uitzetting door temperatuurschommelingen en vocht mogelijk wordt gemaakt).
 • Houd rekening met voldoende afstand (3cm) rondom je terras en ter plaatse van obstakels (muren, schuttingen, bomen,…)
 • Monteer je terras met voldoende ruimte onder de terrasplanken om ventilatie mogelijk te maken.
 • Zorg voor een vlakke en stabiele onderconstructie om verzakken en vervorming van het terras tegen te gaan.
 • Te allen tijde de aangegeven montageafstanden aanhouden.