Last van slakken in je tuin?

Slakken kunnen de bloemenpracht in je tuin behoorlijk verpesten. Ook in de moestuin kunnen slakken heel wat schade aanrichten. En dat is jammer! In dit advies-artikel geven we je graag enkele tips om slakken te voorkomen en bestrijden. Geef de slakkenplaag geen kans in jouw tuin!

slakken bestrijden

Hoe slakken bestrijden?

Slakkenvallen

Om slakken te vangen, kan je gebruik maken van herbruikbare slakkenvallen. Plaats de slakkenvallen in je tuin naast planten die geliefd zijn bij slakken (hosta's, aardbeiplanten, sla,...). Vul de slakkenvallen met een lokvloeistof; zoals cola, bier of speciale slakkenlokstof. De geur van de lokvloeistof trekt de slakken aan en lokt ze in de val, waardoor ze verdrinken. Ververs de slakkenvallen regelmatig, voor een optimale werking. 

Slakkenkorrels

Met slakkenkorrels kan je slakken snel en efficiënt bestrijden. Strooi de korrels gelijkmatig breed verspreid rond je planten. De korrels zijn een aantrekkelijke maaltijd voor de slakken. Door hiervan te eten, zullen de slakken sterven. De meeste slakkenkorrels zijn regen- en schimmelbestendig, waardoor je ze ook bij vochtig weer kan gebruiken. 

slakkenkorrels

Nog enkele tips om slakken te voorkomen en bestrijden

  • Lok natuurlijke vijanden van de slak naar je tuin. Vogels, egels en padden zijn verlekkerd op slakken. Je kan bijvoorbeeld een vogelnestje ophangen in je tuin om vogels aan te trekken. Of laat kippen loslopen. Zij zullen je met veel plezier verlossen van de slakken in je tuin.
  • Slakken zijn gek op de composthoop. Plaats deze dus niet te dicht bij je mooie planten of moestuin.
  • Slakken houden van een vochtige omgeving. Ruim oude bladeren op en zorg voor een goede afwatering van jouw tuin. Hark ook regelmatig de aarde rond je planten los, waardoor deze sneller zal uitdrogen.
  • Strooi schelpengruis, eierschalen of cacaodoppen rond je planten. Slakken houden niet van een scherpe ondergrond.
  • Slakken houden niet van sterk geurende planten zoals knoflook, bieslook, rozemarijn en tijm. Plant deze geurende planten naast planten die slakken wel graag eten zoals hosta’s, sla, basilicum,…. 

Producten die je verlossen van slakken in je tuin

Ontdek hier ons assortiment slakkenkorrels, slakkenvallen en lokvloeistof. Bestel nu eenvoudig online of ga naar één van onze Hubo winkels