Tuinkalender

In een tuin is er heel het jaar door wel wat werk te doen. Maar wanneer doe je nu wat? Neem onze tuinkalender erbij en ontdek per maand welke tuinklusjes er op het programma staan! 

Aan de slag in de tuin met de Hubo Tuinkalender!

Januari, de rustige tuinmaand

Januari is een stille en rustige maand in de tuin. Zolang het vriest, kan je het gras beter niet te veel betreden. Als het niet vriest, kan je fruitbomen snoeien. 

Februari, de regenmaand

Februari kan soms nog koud zijn. Maar als de temperatuur boven het vriespunt blijft, staan heel wat vroegbloeiende planten klaar om uit te breken. Bij droge en warmere dagen kan je de tuin van een eerste schoonmaakbeurt voorzien. 

Maart, de lentemaand

Het weer in maart is nog heel wisselvallend. De temperatuur kan al aangenaam zijn, maar het kan ook nog stevig vriezen. De tuin kan zeker al wat snoei- en spitwerk gebruiken. Ook het gras kan een eerste keer gemaaid worden.

April, de grasmaand

April gaat vaak gepaard met iets warmere dagen en stevige regenbuien, dé ideale omstandigheden voor planten! Planten maken een stevige groeispurt en de voorjaarsbloeiers staan al in bloei. In de moestuin kan je volop zaaien. 

Mei, de bloeimaand

Mei is de voorbode van de zomer. Je kan nu nieuwe planten inzaaien en het gazon vraagt ook wat aandacht. Vroegbloeiende struiken snoeien na de bloei. Er is al heel wat werk in mei, maar vergeet niet af en toe te genieten van je tuin!

Juni, de zomermaand

In juni staan de bloemenborders mooi in bloei en kan je genieten van prachtige geuren en kleuren. Het gazon vraagt deze maand extra aandacht, zeker bij drogere periodes. Het is aardig druk in de moestuin: planten, onkruid wieden, oogsten en natuurlijk smullen van je eigen groenten en fruit!

Juli, de hooimaand

De zomer is volop aan de gang! Het bloeien en groeien van je tuin vraagt heel wat opvolging en onderhoud. Het gazon verdient ook deze maand voldoende aandacht. Het gras kan namelijk lijden onder aanhoudende droogte. 

Augustus, de oogstmaand

In de moestuin valt er heel wat te oogsten! Je tuin heeft al een tijdje in volledige bloei gestaan. Met de tips van de tuinkalender blijft je tuin steeds proper. De zon geeft nog veel warmte waardoor je tuin een werveling van kleuren en geuren blijft.  Geniet van je bloeiende tuin!

September, de herfstmaand

In september wordt het stilaan frisser en mogen we heel wat regenval verwachten. Na een warme en droge zomer is dit het ideale moment om je gazon weer te herstellen. Snoei nu ook je hagen en plant voorjaarsbloeiende bollen.

Oktober, de wijnmaand

Bereid je tuin in oktober voor op de aankomende winter door de laatste planten te snoeien en te verticuteren. Je kan deze maand voor een laatste keer je gras maaien. In oktober kan je je pompoenen oogsten.

November, de slachtmaand

Verwijder alle bladeren van het gras. Zolang het niet vriest, kan je nog bladverliezende struiken, rozen en bomen planten. Maak  je tuingereedschap schoon en hang het aan een muur, zo zal het minder snel beginnen roesten. 

December, de wintermaand

In december kan het stevig vriezen en sneeuwen. Sneeuw op het gazon werkt isolerend, je hoeft het niet te ruimen. Bescherm vorstgevoelige planten.