Water geven in de tuin: 4 tips!


Bij zomerse temperaturen vraagt jouw tuin wat extra aandacht. Is het aanhoudend droog weer? Geef jouw gazon en planten dan voldoende water! Wij hebben hieronder 4 tips op een rijtje gezet voor een optimale bewatering van jouw tuin.

Tip 1: De ochtendstond heeft goud in de mond

Het ideale moment om je planten water te geven is in de vroege ochtend. 's Avonds bestaat de kans dat ze nat blijven en kan er schimmel ontstaan. Geef je planten nooit in volle zon water! Doe je dit wel? Dan kunnen de bladeren verbranden en verdampt het water sneller dan dat de wortels het kunnen opnemen.

Tip 2: Geef voldoende water in 1 keer

Eén maal per week enkele uren bewateren, werkt beter dan dagelijks een kwartiertje. Geef voldoende water, zodat het water diep in de grond trekt en de wortels van de planten bereikt. Besproei jouw gazon met een sproeisysteem. Dit kan je uren laten aanstaan, zonder dat je er zelf bij hoeft te blijven staan.

Tip 3: Giet nooit op de bladeren

Geef je planten gericht water aan de wortels. Giet zo weinig mogelijk rechtstreeks op de bladeren van je planten om verbranding en schimmels tegen te gaan. Gebruik hiervoor een tuinslang of een gieter.

Moestuintip! Tomatenplanten zijn zeer gevoelig voor schimmels. Plaats ze daarom onder een afdakje, zodat hun bladeren bij regenweer niet nat geregend worden. Geef steeds water aan de wortels van de planten!

Eco-tip: Gebruik regenwater

Vang regenwater op om het tijdens drogere periodes te gebruiken om je tuin van water te voorzien. Het is ecologisch en bovendien voordelig! Regenwater opvangen doe je via een grondwaterput of door een regenton te plaatsen. 

Wat heb je nodig om jouw tuin te besproeien?

Water geven kan je met behulp van een tuinslang, sproeisysteem of gieter. Met behulp van een regenton kan je regenwater opvangen om je tuin te besproeien, ecologisch en voordelig! Bij Hubo vind je alles wat je nodig hebt om jouw tuin te bewateren. Bestel eenvoudig online of neem een kijkje in jouw Hubo winkel. 

Opgerold staat netjes! Kies voor een tuinslang op een slangenwagen of met een automatisch oprolsysteem dat je aan de muur bevestigt. Zo voorkom je lastige knopen en knikken in de tuinslang. Het besproeien van planten in je tuin wordt op deze manier eenvoudiger en aangenamer. 

Een mooi groen gazon ook tijdens de zomermaanden? Dan is een sproeier onmisbaar! Een sproeisysteem zorgt voor een  gelijkmatige verdeling van het water, zonder plassen.

TIP: Je kan een sproeier bij zomerse temperaturen gebruiken als leuk buitenspeelgoed!

Heb jij een klein tuintje of terras? Staan jouw planten in bloempotten? Of zoek je een eenvoudige manier om jouw planten binnenshuis water te geven? Bekijk dan hier ons assortiment gieters. Zowel kleine als grote modellen in verschillende leuke kleurtjes!
 

Gebruik regenwater om je tuin te besproeien! Het is ecologisch, voordelig en goed voor je planten. Bij Hubo kan je terecht voor een ruim assortiment regentonnen en bijhorende accessoires. Kies een regenton die past bij de stijl van je huis en ook voldoende inhoud heeft voor de gewenste doeleinden.