Hoe tegels verven?

Wil je oude tegels in jouw badkamer of keuken opfrissen zonder afbraakwerken? Door ze van een laagje verf te voorzien, zien ze er weer als nieuw uit. Zo geef je eenvoudig en snel een andere uitstraling aan de ruimte. In dit klusadvies met instructievideo en stappenplan zie je hoe je stap voor stap jouw oude tegels verft. Doe-het-zelf met Hubo!

Wat heb je nodig?

Voorbereiding

Afwerking

Tip! Kies binnen voor een watergedragen lak. Een watergedragen lak is in vergelijking met een solventgedragen lak beter voor het milieu en je kan je gereedschap achteraf eenvoudig uitwassen met water. 

Stappenplan: Tegels verven in 3 eenvoudige stappen

Stap 1: Voorbereiding

 • Ontvet het oppervlak met ammoniakwater of een ontvetter en droog af met een niet pluizende vod. 
 • Plak de randen zorgvuldig af met afplaktape. 

 

stap 1: tegels schilderen

Stap 2: Grondlaag aanbrengen

 • Breng een lakprimer voor binnen aan in de hoeken en randen met een borstel.
 • Verf de grote oppervlakken met een lakrol. Werk steeds in twee richtingen:  zet enkele verticale strepen en rol deze horizontaal uit. Rol een laatste maal zachtjes uit van onder naar boven voor een egaal resultaat.
 • Wanneer de primer droog is, licht opschuren met korrel P240 en ontstoffen.

Wist je dat? Er speciale opfrisverf voor tegels bestaat! Hiermee kan je rechtstreeks op gladde muurtegels verven zonder eerste een primer aan te brengen. 

stap 2: tegels schilderen

Stap 3: Tegels lakken

 • Roer de verf vooraf goed op voor een homogeen kleurresultaat.
 • Breng de lak op dezelfde manier aan als de primer. De randen en hoeken met een borstel, de grote oppervlakken met een lakrol. 
 • Werk ook nu in twee richtingen: zet enkele verticale strepen en rol deze horizontaal uit. Rol een laatste maal zachtjes uit van onder naar boven voor een egaal resultaat. Rol steeds uit in dezelfde richting om glansverschillen te voorkomen.
 • Wanneer de lak droog is, licht opschuren met korrel P240 en ontstoffen.
 • Breng een tweede laag aan zoals de eerste afwerkingslaag.
 • Rol een laatste maal zachtjes uit van onder naar boven voor een egaal resultaat.

Tip! Verwijder de afplaktape wanneer de verf nog nat is. Zo voorkom je dat je verf mee los trekt.

stap 3: tegels schilderen

Zelf aan de slag!

Goed begonnen is half gewonnen! Met een speciale primer voor gladde ondergronden bekom je een goede hechting van de lak en een mooi resultaat achteraf. 

Ontdek ons ruim assortiment lakken met een matte, licht glanzende of hoogglans afwerking en in een zeer uitgebreid scala aan kleuren. 

In de categorie Schildersgereedschap vind je verfborstels, verfrollers, tapes en andere benodigdheden om jouw deuren te verven. 

Deze speciale opfrisverf voor tegels kan je rechstreeks aanbrengen op de muurtegels, zonder eerst een primerlaag te voorzien.