Tip! Kies de juiste houtbescherming voor jouw klus

Wil je je hout binnen of buiten langdurig beschermen? Dan is het belangrijk om de juiste houtbescherming te kiezen. Xyladecor biedt beitsen, vernissen en oliën aan die je hout optimaal beschermen. Wil je een tuinhuis behandelen, je ramen en deuren beitsen of je parket vernissen? Voor elke ondergrond heeft Xyladecor een oplossing en het meest geschikte product om je hout mooi te houden. Bij Hubo vind je een ruim assortiment Xyladecor houtbescherming. Ontdek hieronder welke houtbescherming je voor welke klus nodig hebt. 

Welke Xyladecor houtbescherming kiezen?

Tuinhuis en tuinafsluiting

Geniet extra lang van je tuinhuis door het regelmatig te onderhouden.  Door een tuinhuis te beitsen maak je het hout volledig bestand tegen alle weersfactoren en andere schadelijke effecten. Transparante beitsen, decoratieve beitsen of beitsen die de natuurlijke eigenschappen van je tuinhout behouden? Xyladecor heeft het allemaal.

Terras en tuinmeubelen

Heb je een terras of tuinmeubelen in hout, dan is het belangrijk om je hout regelmatig te voeden met een beits of een olie. Hiermee bescherm je het hout tegen vuil en ga je vergrijzing tegen. Zo kan je optimaal en langer genieten van je terras en tuinmeubelen.

Verf en houtbescherming

Nieuw of onbehandeld hout

Nieuw of onbehandeld hout behandel je best eerst met een primer of houtverduurzamingsmiddel. Deze producten beschermen tegen insecten en/of schimmels en garanderen een goede hechting van de afwerking. Nadien werk je af met een beschermende eindlaag voor een perfect en duurzaam resultaat. 

Hout binnenshuis

Voor al je hout binnenshuis heeft Xyladecor de gepaste oplossing. Vind in ons assortiment beitsen, oliën en vernissen voor je meubels, ramen, deuren, parket, trappen, deurlijsten,…