Grind

Grind kopen bij Hubo

Ben je op zoek naar grind voor je terras of oprit? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment grind van verschillende groottes en soorten. Wij hebben zowel steenslag, parelgrind, keien en nog veel meer. Daarenboven vind je bij ons grindtegels voor het aanleggen van autoparkings, opritten, wandel- en fietspaden. Grindtegels zorgen ervoor dat je grindoppervlaktes kan belopen en dat ze lang mooi en stevig blijven. Bovendien zorgen ze voor een goede waterdoorsijpeling.

Weet je niet welke grindsoort kiezen? Hieronder zetten we de verschillende soorten grind voor jou op een rijtje.

Welk soort grind kiezen?

Steenslag

Steenslag is een gebroken steen van natuursteen, grind, puin of kiezels. Steenslag heeft een hoekig oppervlak en een korrelgrootte van 6 tot 14 mm. Sleenslag is ideaal voor verhardingen van parkings, opritten of voor de aanmaak van betonmortel.

Lava split

Lava split heeft een bruine kleur en is een gebroken vulkanisch gesteente. Hierdoor past de lava split zeer mooi bij de uitstraling van een vijver. Lava split wordt zeer veel gebruikt als natuurlijke filter in een zwemvijver. Verder is lava split ook geschikt als lichtgewicht funderingen of als siersteentjes in een plantentuin.

Parelgrind

Parelgrind is geschikt voor het aanmaken van betonmortel en stortbeton. Verder wordt parelgrind ook gebruikt als stabilisatielaag voor funderingen. Parelgrind heeft een korrelgrootte van 4 tot 16 mm.

Carrara keien

Carrara keien zijn witte ronde keien afkomstig uit Italië. Ze hebben een stijlvolle uitstraling en zijn aangenaam beloopbaar. De carrara keien zijn zeer populair en worden vaak gebruikt als decoratie of bodembedekking. Maar ook voor steenkorven zijn ze geschikt. Zo breng je een prachtig accent aan in je tuin.

Yellow sun grind

Yellow sun grind is geschikt voor wandelpaden en opritten. De yellow sun grind heeft een gele kleur en wordt meestal gebruikt als decoratie.

Kift grind

Kift grind is niet-genormaliseerd riviergrind waarbij de korrels kleiner zijn dan 8 mm. Kift grind wordt meestal gebruikt voor het aanmaken van betonmortel en stortbeton. Verder is kift grind ook geschikt als stabilisatielaag voor funderingen.

Leisteen grind

Leisteen grind wordt in laagjes gevormd waardoor je een vlakkere, gelaagde structuur krijgt. De leisteenschilfers zijn ideaal voor belastbare oppervlakken maar kunnen ook als decoratieve grindsoort gebruikt worden voor het aanleggen van je oprit, tuin en terras. Het leisteen grind is ook geschikt als vervanging van boomschors en heeft een korrelgrootte van 30-60 mm.

Rivierkeien

Rivierkeien zijn rond en zijn tussen de 16 en 32 mm groot. De rivierkeien worden gebruikt als ballastlaag op daken of als drainerings- of stabilisatielaag.

Kasteelwit grind

Kasteelwit grind is een witte harde kalksteen met een hoekig formaat. Het kalksteenwit grind is zeer geschikt voor het aanleggen van opritten of als decoratie in siertuinen en tuinpaden.

Porfier grind

Profier grind beschikt over een hoge hardheid. Hierdoor is het zeer geschikt voor de aanleg van je oprit of als onderfundering.

Silex grind

Silex grind is een quartzgrind en heeft een ronde vorm. Silex grind bestaat uit een mengeling van witte, grijze en beige natuurstenen. Als decoratie voor je oprit, terras of tuinpad is silex grind zeer geschikt.

Voegsplit

Voegsplit is afkomstig uit Noorwegen en bestaat uit fijn graniet. Voegsplit is zeer hard waardoor het ideaal is voor het plaatsen en opvoegen van waterdoorlatende bestratingen. Daarnaast kun je de voegsplit ook gebruiken voor het invoegen van sierbestratingen in kleiklinkers.

Zebra split grind

Het zebra split grind bestaat uit een mengeling van zwarte basalt en witte marmersplit. Verder heeft het zebra split grind een hoekige structuur en is het zeer geschikt voor opritten als halfverharding. Maar ook als decoratie kan je de zebra split grindsoort gebruiken.

Gletsjer grind

Gletsjer grind is van graniet en geeft een exclusieve uitstraling. Het gletsjer grind is uitstekend geschikt om accenten aan te brengen in je tuin of kleine oppervlaktes te accentueren. Verder is gletsjer grind ook geschikt voor in tuinborders.

Andere soorten grind

Bij Hubo hebben we ook nog vele andere soorten grind voor je in huis. Zo vind je sun grind, argex hydrokorrels, nero grind, taunus grind, mediterrane grind, rouge royal grind, purple slate grind, mignonette castle rock grind, beach pebbles grind, rossini grind, voegsplit zwart, voegsplit grijs en nog veel meer in ons assortiment. Ontdek alle soorten grind!

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment grind. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.