Boorhamers

Boorhamer kopen bij Hubo

Een boorhamer kopen? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment boorhamers van merken zoals Bosch, Powerplus en nog meer.
Wil je boren in beton of in andere steenachtige materialen? Dan is de boorhamer zeer geschikt voor dit ruige werk. Met de meeste boorhamers kan je niet enkel boren maar ook beitelen. Deze worden ook wel combihamers genoemd. De boorhamer beschikt over een hamer-functie die veel sterker is dan bij de klopboormachine. Bij een boorhamer draait de boor met de klok mee in het te boren materiaal. Verder is de boorhamer ook voorzien van een elektro-pneumatische hamerfunctie waardoor de boor voorwaarts in het materiaal beweegt.

Soorten boorhouders

Voor boor- en combihamers zijn er andere soorten boorhouders dan voor gewone boormachines. Een boorhamer of combihamer heeft als boorhouder een SDS boorkop.
Een SDS-boorkop gebruik je om gaten te boren of beitelen in beton, natuursteen of andere harde materialen.
Verder is het ook belangrijk om te weten dat een boormachine met een snelspan aansluiting niet past op een combihamer met een SDS-boorkop en ook niet omgekeerd. Het is dus niet mogelijk om de boorkop van je klopboormachine op je boorhamer te plaatsen. Bij de aankoop van je boorhamer is het belangrijk dat je rekening houdt met welk soort boorkop erop zit.

Verschillende SDS-aansluitingen

Een SDS-plus boor heeft 10mm schacht en 2 sleuven, ideaal voor licht boorwerk tot 32mm. Heb je zwaarder kluswerk? Kies dan voor de SDS-max.
De SDS-max heeft een schacht van 18mm en 3 sleuven. Deze is geschikt voor zwaarder kluswerk dan de SDS-plus boor. Hierdoor is het mogelijk om grotere gaten in beton te boren en kan de SDS-max beter tegen breekwerkzaamheden met een beitel.
Een SDS-quick boor kan snel en eenvoudig vastgezet worden op jouw boormachine. Deze heeft verder ook een hoge boorcapaciteit en een lange levensduur.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment boorhamers. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.