Reciprozagen & alleszagen

Recipro- & alleszaag kopen bij Hubo

Een recipro of alleszager kopen? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment recipro- en alleszagen van merken zoals Powerplus, Bosch, Black en Decker, en nog veel meer. Een langwerpig gereedschap met op het einde een zaagblad? Dat is een reciprozaag, ook wel een alleszaag genoemd. Hiermee kan je makkelijk takken doorzagen of metalen buizen. Met de reciprozaag kan je perfect zagen op plekken waar er weinig ruimte is om zaagbewegingen te maken, bijvoorbeeld voor een hoek. Een reciprozaag is flexibel in gebruik en ideaal voor sloopwerk. Ook voor het uitvoeren van moeilijke klussen is deze alleszaag geschikt.

Welke reciprozaag kiezen?

Met de reciprozaag kan je verschillende materialen zagen. Het spreekt voor zich dat je hier een aangepast zaagblad voor nodig hebt. Ook kenmerkend aan de zaagbaden is dat er bij een reciprozaag alleen aan één zijde van het zaagblad plaats is voor tanden. Op deze manier is het makkelijker om de grip te vinden tijdens het zagen.

Soorten zaagbladen van een reciprozaag

Er zijn verschillende soorten zaagbladen. Zo heb je zaagbladen met verschillende diameters, lengtes en zaagbladen voor verschillende materialen.
De diameter bepaalt hoe groot je kan zagen. Zo gebruik je het best een kleine diameter voor kleine zaagklusjes en een grote diameter voor zware en grote zaagklussen.
Voor het zaagblad voor verschillende materialen kijk je naar het aantal tandjes om te weten welk materiaal je er mee kan doorzagen. Zo hebben de zaagbladen voor hout vele fijne tandjes en voor metaal geen. Met een reciprozaag verander je moeiteloos de verschillende zaagbladen door een handig kliksysteem.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment recipro- en alleszagen. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.