Convectoren

Loading...

Convector kopen bij Hubo

Op zoek naar een convector om je te verwarmen? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment convectoren van merken zoals Eurom, Profile, Honeywell Home en nog meer. Er zijn verschillende soorten convectoren zoals een convectorkachel, een elektrische kachel of een straalpaneel. Hieronder zetten we de verschillende soorten convectors voor jou op een rijtje.

Wat is een convector of convectorkachel? En hoe werkt een convector?

De lucht bij een convectorkachel stroomt langs een warmte-element waardoor de verwarmde lucht opstijgt en plaats maakt voor koudere lucht. In vergelijking met een radiator warmen convectoren gelijkmatiger en sneller op. Bij een convectorkachel is de aanraaktemperatuur lager doordat het warme water wordt afgeschermd en dus ook veiliger is. Het energieverbruik van een convectorkachel is lager dan bij andere elektrische verwarmingstoestellen. Ook is dit verwarmingsapparaat geluidloos en redelijk groot van formaat. Verder blijft een convector niet nagloeien, in tegenstelling tot een radiator.

Wat is een straalpaneel?

Een straalpaneel werkt met infraroodstralen. De stralingswarmte is onmiddellijk voelbaar waardoor een straalpaneel ideaal is in ruimtes die je minder vaak gebruikt, zoals badkamers of dressings. Straalpanelen verwarmen enkel personen en objecten in een kamer omdat er geen warme lucht wordt uitgeblazen. Over het algemeen is een straalpaneel een beetje duurder in aankoop maar het is zuiniger dan andere vormen van elektrische verwarming. Verder hebben onze straalpanelen weinig onderhoud nodig en maakt het de kamer niet vochtig.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment convectoren. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.