Rookafvoer

Loading...

Rookafvoer kopen bij Hubo

Een rookafvoer buis kopen? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment rookafvoer van merken zoals Saninstal, Aquaplan, Renson en nog meer. Wij hebben verschillende soorten rookgasafvoeren zoals een beugel, een mof, een muurbeugel, een flexibele buis, een spanring, een dichtingsring, een pijpbeugel, een schouwbuis, een schouwplaat, een buis voor pelletkachel, een zelfklevende tape, een T-stuk voor pelletkachel en nog veel meer. Hieronder zetten we de verschillende rookafvoeren voor jou op een rijtje.

Welke hulpstukken voor rookafvoer kiezen?

Muurbeugel of pijpbeugel

Het rookafvoerkanaal moet de goede werking en de veiligheid van het verwarmingstoestel op lange termijn verzekeren. Een verzinkte muurbeugelbeugel of pijpbeugel is dan ook van hoogstaande kwaliteit en conform de strengste Europese normen.

Mof

Een mof is een buisverbinding en meestal gemaakt uit staal. Een mof is een eenvoudige manier om een ventilatie en soepele slangen aan te sluiten. Een mof bestaat uit twee passende schalen en is meestal gemaakt uit aluminium. Verder wordt een mof vaak gebruikt als bescherming tussen twee buizen.

Flexibele buis

Een flexibele buis voor rookgasafvoer is een half harde en rekbare aluminiumslang. De flexibele buis is ideaal voor een snelle aansluiting van keukendampkappen, droogtrommels, mechanische ventilatie en verdeling van warme lucht. De flexibele buis is opgebouwd uit één buis waardoor je geen lucht verliest. Verder is een flexibele buis ook uittrekbaar en meestal gemaakt uit aluminium.

Spanring

Deze spanring is zeer geschikt voor het aansluiten van een pelletkachel. Er bestaat zowel een enkelwandige spanring als een dubbelwandige spanring. Verder heeft een spanring meestal een diameter van 80mm en is zeer handig in gebruik bij een pelletkachel.

Dichtingsring

Een dichtingsring is perfect om werking en de veiligheid van een verwarmingstoestel op lange termijn te verzekeren. De dichtingsring is meestal gemaakt van siliconen. Het is belangrijk dat een dichtingsring een superieure kwaliteit heeft conform de strengste Europese normen.

Schouwbuis

Een schouwbuis is geschikt voor alle aansluitingen naar ketels met droge verbranding van gas, stookolie of vaste brandstoffen. Schouwbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten lengtes. Verder is het belangrijk dat een schouwbuis van hoogstaande kwaliteit is en conform de strengste Europese normen. De meeste schouwbuis is enkel toepasbaar voor de zichtbare aansluitingen in de ruimte waar het verbrandingstoestel zich bevindt.

Andere rookafvoer hulpstukken

Er zijn nog veel meer verschillende hulpstukken voor de rookgasafvoer van je kachel. Zo vind je in ons assortiment ook een schouwplaat, een buis voor pelletkachel, zelfklevende tape, een dubbelwandige rookafvoer, een T-stuk voor pelletkachel, een elleboog buis, een rookgaskap, een reductie inox, een inox stop, een stop met condensafvoer, een spanring voor pelletkachel, een overgang voor pelletkachel, een muursteun voor pelletkachel en nog veel meer. Ontdek alle hulpstukken voor rookafvoer in ons assortiment.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment rookafvoer. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.