Zonnepanelen nog interessant?

Zonnepanelen blijven een goede investering

Sinds 2021 kan je als consument niet meer genieten van het systeem van de terugdraaiende teller. Hierdoor is voor nieuwe installaties ook het prosumententarief, de jaarlijkse vergoeding voor het gebruik van het elektriciteitsnet, niet meer van toepassing.

Om ervoor te zorgen dat de terugverdientijd ongeveer hetzelfde blijft als met het system van de terugdraaiende teller kan je genieten van een eenmalige investeringspremie. Deze premie vermindert jaarlijks om te verdwijnen na 2024.

Zonnepanelen

Is een thuisbatterij een interessante investering?

Door het gebruik van een thuisbatterij kan je het eigen gebruik van de door de zon opgewekte energie vermeerderen van 30% tot wel 70%. Onze partner kan je hier het beste advies in geven, rekening houdend met jouw specifieke situatie. In 2021 kan je nog genieten van een premie bij het plaatsen van een thuisbatterij.

Zonnepanelen met een terugdraaiende teller?

Heb jij zonnepanelen met een digitale meter? Dan is er een compensatie voor eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter die financieel getroffen werden door het verdwijnen van de terugdraaiende teller. Dit op voorwaarde dat je investering tot op heden nog onvoldoende kon worden terugverdienen.

Wat brengt een investering in zonnepanelen op?

Hoeveel verbruik je per jaar en wat levert het op als je investeert in zonnepanelen? Onze partner "SolarPower Partners" bekijkt dit graag samen met u.

Zonnepanelen kopen via Hubo

Bij Hubo werken we al enkele jaren samen met SolarPower Partners, een netwerk van gerenommeerde bedrijven gespecialiseerd in de plaatsing van kwalitatieve zonnepanelen. SolarPower Partners verzorgt jouw PV installatie van A tot Z, je hoeft dus helemaal niets zelf te doen.

Om je te helpen in de keuze van zonnepanelen zetten we alle vragen i.v.m. zonnepanelen voor jou op een rijtje. Zo koop jij jouw rendabele zonnepanelen eenvoudig via Hubo!