5 tips om de warmte binnen te houden

Door je huis optimaal te isoleren, kan je heel wat geld besparen. Naast het isoleren van je dak, muren en vloeren, zijn er verschillende kleine ingrepen die je eenvoudig zelf kan doen en die het warmteverlies van je huis tot een minimum beperken. Doe-het-zelf met Hubo!

Hieronder zetten we 5 snelle, eenvoudige en goedkope isolatie-tips voor jou op een rijtje:

tips warmte binnen houden

1. Buisisolatie: Steek verwarmingsbuizen in een warm jasje

Beperk onnodig energieverlies aan verwarmingsbuizen door leidingen die door koude ruimtes lopen te isoleren met behulp van buisisolatie. Buisisolatie is eenvoudig aan te brengen en bestaat in verschillende diameters zodat ze goed aasluiten op je verwarmingsbuizen. De moeilijk bereikbare plekken van je buizennet kan je afwerken met behulp van schuimisolatieband. 

Buisisolatie

2. Radiatorfolie: Voorkom warmteverlies achter je radiatoren

Voorkom dat warmte achter je radiatoren via de buitenmuur ontsnapt door radiatorfolie aan te brengen. Radiatorfolie weerkaatst de warmte en voorkomt warmteverlies. Deze warmte reflecterende folie bestaat uit een isolerende laag afgewerkt met een aluminium rug. Het aanbrengen van de folie achter je radiatoren zorgt ervoor dat 90% van de directe stralingswarmte van de warmtebron wordt gereflecteerd. 

Radiatorfolie

3. Laat geen warmte ontsnappen via de ramen

Via de vensters kan veel warmte ontsnappen. Zorg ervoor dat de ramen van je woning goed afgedicht zijn. Breng tochtstrips aan als je voelt dat er via kieren koude lucht binnenkomt.

Heeft jouw woning oude ramen of ramen met enkel glas? Dan kan via het glas zelf ook heel wat warmte ontsnappen. Breng een isolatiefolie aan om de isolerende functie van je glas te verhogen. Bovendien voorkomt deze folie condensvorming.

Tochtstrips

4. Geef tocht via deuren geen kans

Zorg ervoor dat de kieren rond en onder de deur goed afgedicht zijn. De randen rond de deur kan je volledig afdichten door het aanbrengen van tochtstrips. Om de deur onderaan af te dichten tegen koude en tocht bestaan er verschillende soorten dorpelstrips en tochtrollen

Tochtrol

5. Hang thermische gordijnen

Ook het hangen van gordijnen zorgt ervoor dat er minder warmte ontsnapt via de ramen. Kies voor thermische gordijnen voor een optimaal effect. Bovendien zorgen ze voor extra gezelligheid!

Thermische gordijnen

Gerelateerd klusadvies