Welke grasmaaier kiezen voor jouw gazon?

Handgrasmaaier

+ milieuvriendelijk  + goedkoop - arbeidsintensief

De handgrasmaaier is de eenvoudigste, goedkoopste en meest milieuvriendelijke grasmaaier. Deze grasmaaier is enkel geschikt voor kleine gazons omdat het gras maaien met deze machine best arbeidsintensief is.

Elektrische Grasmaaier

+ licht + gebruiksvriendelijk + onderhoudsvriendelijk (+ zelf trekkend) – niet draadloos

Een elektrische grasmaaier is uiterst geschikt voor kleine en middelgrote gazons. Kies voor een groter gebruiksgemak dankzij een zelf trekkend model met opvangbak. De grootte van de opvangbak verschilt van model tot model. Voor kleinere tuinen is een opvangbak van 0-50l voldoende. Voor grotere tuinen kies je best voor een grotere opvangbak.

Accu Grasmaaier

+ licht + gebruiksvriendelijk + onderhoudsvriendelijk + draadloos – beperkte accuduur

Een accu grasmaaier heeft alle voordelen van een elektrische grasmaaier en is bovendien draadloos! Door de beperkte accuduur wordt dit type grasmaaier voornamelijk gebruikt in kleine tot middelgrote tuinen. 

Benzine Grasmaaier

+ krachtig + draadloos + zelftrekkend + onafhankelijk van stroomvoorziening – geluid

Benzine grasmaaiers worden vooral gebruikt in grotere tuinen waar heel wat gras te maaien is. Ze zijn zeer krachtig, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het zwaardere werk. Een minpunt is dat ze over het algemeen meer lawaai maken dan andere types en iets meer onderhoud vragen. 

Robotmaaier

+ automatisch + draadloos - duurder

Wil je kunnen genieten van een propere gazon, maar heb je geen zin om elke week het gras af te rijden? Dan is een robotmaaier de beste keuze voor jou! Robotmaaiers zijn draadloos en rijden volledig automatisch het gras af.