7 tips om je tuin winterklaar te maken

Een goede wintervoorbereiding van jouw tuin, zorgt ervoor dat je tuin er tijdens de koude wintermaanden proper bijligt en dat je in de lente meteen aan de slag kan. We zetten hieronder 7 tips voor jou op een rijtje.

TIP 1. Verwijder bladeren van je gazon en terras

Verwijder alle bladeren van je gazon zodat ze het gras niet verstikken. Maak ook je terras en oprit bladvrij om proper de winter in te gaan. 

Wat heb je nodig? Een bladblazer of een bladhark

TIP 2. Strooi schors tussen je planten

Geef onkruid tussen jouw planten geen kans door de bodem te bedekken met boomschors. Heb je een grote tuin? Dan kan je bij Hubo schors in big bags bestellen. Ze worden bij jou aan huis geleverd. 

Wat heb je nodig? Boomschors

TIP 3. Bescherm vorstgevoelige planten

Als het kouder wordt, bescherm je vorstgevoelige planten best tegen vorst zodat ze niet kapot vriezen.

Wat heb je nodig? Een winterafdekhoes

TIP 4. Opgeruimd staat netjes

Ruim snoeiafval en bladeren op, maak de voegen van je terras en oprit schoon, berg tuinmeubelen en bloempotten proper op,...

Wat heb je nodig? Tuinvat, bladharkborstel, tuinhandschoenen

TIP 5. Denk aan onze gevederde vrienden

Hang mezenbollen op of strooi wat granen in een voederhuisje zodat de vogels ook tijdens de koude wintermaanden voldoende voedsel vinden. 

Wat heb je nodig? Voederhuisje, voeding voor vogels

TIP 6. Breng warmte in jouw tuin

Ben je van plan om een winter-BBQ of tuinfeest te organiseren? Breng dan warmte in jouw tuin met een vuurkorf! Zo is het ook in de winter gezellig vertoeven in de tuin. 

Wat heb je nodig? Vuurkorf,  hout, terrasverwarmer

TIP 7. Bescherm jouw tuinmeubelen

Om ervoor te zorgen dat je tuinmeubelen lang mooi blijven, bescherm je ze in de winter best tegen koude en neerslag. Je kan ze binnen plaatsen of afdekken met een beschermhoes. 

Wat heb je nodig? Beschermhoezen of een tuinhuis