Water besparen

Spaardouchekoppen

Spaardouchekoppen zijn spaarzaam voor het milieu én voor je waterverbruik! Bij Hubo heb je een uitgebreide keuze die je kan aankopen met je EcoCheques of EcoPass! Hieronder worden alle voordelen op een rijtje gezet.

 • Minder waterverbruik
  Een spaardouchekop verbruikt minder water, slechts 5 tot 7 liter water per minuut. Dit is een enorme besparing van ongeveer 50%! En het douchen blijft even aangenaam en comfortabel! Het water wordt gemengd met lucht, waardoor de waterstraal uit kleine druppeltjes bestaat. Er komt minder water uit de douchekop en er is minder warm water nodig. Dit systeem is in de douchekop geïnstalleerd en vraagt geen ingewikkelde montage.
 • Niet duurder
  Een spaardouchekop kost evenveel als een normale douchekop en je hebt de aankoop al na 6 maanden terugverdiend!

Een handige hulp om nog extra water te besparen, is de douchestop, die tijdelijk het water tegenhoudt aan de gewenste temperatuur. Zeer handig bij het inzepen! Alle spaardouchekoppen kan je aankopen met EcoCheques of EcoPass. Ga langs de dichtstbijzijnde Hubo-winkel en ontdek ons uitgebreid assortiment!

Kranen

Waterbesparende kranen kan je met EcoCheques of EcoPass aankopen. In elke Hubo-winkel worden EcoCheques of EcoPass aanvaard!

 • Bruismondstuk of spaarperlator
  Een bruismondstuk of spaarperlator brengt het waterverbruik van je kraan drastisch omlaag: van 12 liter naar 6 liter. Dat is een besparing van 50%! Het water wordt vermengd met lucht, waardoor het waterverbruik daalt. Maar de druk blijft constant! Dit systeem is eenvoudig te installeren op je kraan, zowel binnenshuis als buitenshuis.
 • Eéngreepsmengkraan
  Een ééngreepsmengkraan mengt koud water met warm water door het gebruik van 1 handgreep. Om de gewenste temperatuur te bekomen, heb je maar weinig warm water nodig.
 • Debietbegrenzer
  Een debietbegrenzer regelt de hoeveelheid water die in je leiding of kraan stroomt. Als de waterdruk in je leidingen of kraan verhoogt, zal de debietbegrenzer het debiet constant houden. Debietbegrenzers worden in de leidingen of aan het einde van de kraan gemonteerd en zijn beschikbaar voor de douches en kranen.
 • Bewegingsdetector
  Een bewegingsdetector activeert de kraan wanneer je handen dicht bij de kraan komen. De kraan blijft stromen totdat de bewegingsdetector geen beweging meer signaleert. Zo stroomt er slechts een beperkte hoeveelheid water uit de kraan en zal de kraan niet onnodig open blijven staan.

Toiletten

Het toilet is een grote waterverbruiker in het huis. Een normale wc kan tot 12 liter verbruiken bij elke spoelbeurt! Bespaar tot de helft door kleine veranderingen! Je kan uw bestaande toilet aanpassen of kiezen voor een nieuw besparend model. Voor deze twee opties kan je EcoCheques of EcoPass gebruiken.

Bestaande WC

 • Spoelvolume
  Controleer of je het spoelvolume van je wc kan aanpassen. Er bestaan stortbakken waarbij dit makkelijk te regelen is.
 • Spaarknop
  Een speciale spaarknop waarmee je de spoeling van uw wc kan onderbreken, zodat het water stopt als alles is doorgespoeld.
 • Stortbakregelaar
  Een stortbakregelaar kan het spoelvolume regelen voor kleine en grote boodschappen, zodat je niet steeds de hele stortbak doorspoelt.

Nieuwe WC

 • Inhoud stortbak
  Kijk de inhoudsgrootte van de stortbak na. Een stortbak hoeft slechts een inhoud te hebben van 6 liter!
 • Spaartoets
  Kies voor een spaartoets waardoor je de hoeveelheid water bij het doorspoelen kan regelen.

Waterbesparende hulpstukken kunnen worden aangekocht met EcoCheques en EcoPass. Daarnaast kan je ook nieuwe milieuvriendelijke wc’s met EcoCheques en EcoPass betalen. Hubo aanvaardt EcoCheques en EcoPass.