Werken bij een Hubo winkel in jouw buurt?

Hubo is een 100% Belgische organisatie met meer dan 150 doe-het-zelf winkels verspreid over heel België. We staan aan de top van de DIY-sector. Je komt terecht in een bedrijf met een KMO-spirit, waar dagelijks 2.300 mensen met hart en ziel werken aan de toekomst van Hubo.

Openstaande vacatures in onze Hubo winkels

Ben jij de persoon die we nog zoeken? Bekijk dan zeker onderstaande vacatures voor in onze Hubo winkels.

Hubo winkel

Waarom bij Hubo werken?

Kernwaarden

Onze medewerkers zijn heel belangrijk. Daarom hechten we veel belang aan een aangename sfeer en goede arbeidsvoorwaarden. Het Hubo-DNA kenmerkt zich door commerciële drive, klantgerichtheid, het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid, integriteit en passie.

Kijkje achter de schermen in onze Hubo winkels

Onze collega's

Wij geloven dat gemotiveerde collega’s het verschil kunnen maken!

We zijn een dynamische financieel gezonde organisatie, met een vlakke structuur. Onze cultuur is open, transparant en no-nonsense. Wij zoeken mensen met passie voor hun job, die verantwoordelijkheid durven nemen en de beste willen zijn in hun vakgebied. Wij nemen alleen die mensen aan, die het verschil willen en kunnen maken.

foto Nico

"Ik was eerst vast in dienst bij Hubo Kalmthout. Toen ik verhuisd ben, was die afstand te groot en mocht ik meteen aan de slag bij Hubo Geel. Ik vind het een groot voordeel om zo dicht bij huis te kunnen werken, ik ben er op 20 minuutjes met de fiets en heb geen auto meer nodig!

Ik heb veel afwisseling in mijn job, elke dag is anders. Ik heb veel klantencontact, werk in de zagerij, vul rekken aan, rijd met de heftruck en spring geregeld bij aan de kassa. Die afwisseling in combinatie met de leuke werksfeer maakt het plezant!"

Nico - Winkelmedewerker Hubo Geel

foto Ludovic

"Ik ben 5 jaar geleden gestart als student, daarna heb ik een tijdelijk interim-contract gekregen om na verloop van tijd vast aan de slag te gaan bij Hubo Comines. 

Je kan bij Hubo altijd bijleren en opleidigen volgen. Als doe-het-zelver is het natuurlijk extra interessant om veel bij te leren over de producten en mogelijke toepassingen. Daarnaast vind ik de sfeer met de collega's heel belangrijk en een zeer groot pluspunt. Hubo is een stabiele werkgever, wat niet onbelangrijk is in deze tijden."

Ludovic - Aanvuller Hubo Comines

foto Evelina

"Ik werk als kassamedewerker bij Hubo Molenbeek sinds de opening in 2019. Ik heb bewust gekozen voor een job bij Hubo omwille van de jobzekerheid, de afwisseling in taken en producten en het feit dat mijn functie als kassamedewerker goed te combineren is met het gezinsleven. Ik haal energie en voldoening uit de leuke sfeer die er heerst tussen de collega's en de dankbaarheid van een goed geholpen klant.

Ik had reeds ervaring in een winkel, maar volgens mij is dat geen vereiste voor een job bij Hubo. Een pro-actieve houding, leergierigheid en houden van sociaal contact vormen al een goede basis!"

Evelina - Kassamedewerker Hubo Molenbeek

foto Isabel

"Omdat ik in bijberoep vastgoed styling doe, was ik op zoek naar een deeltijdse job. Zo ben ik bij Hubo terechtgekomen. Eerst werkte ik enkel aan de kassa. Nu kan ik afwisselen met werk in de winkel, zoals rekken vullen, paspoortjes steken als er nieuwe folders aankomen,... Ik vind het aangenaam om het werk aan de kassa te kunnen afwisselen met werk in de winkel.

Als je in de winkel werkt, krijg je heel de dag door vragen van klanten. Het is dus wel belangrijk dat je graag met mensen omgaat. "

Isabel - Kassamedewerker Hubo Heffen

foto Kay

"Ik werk elke zomer als jobstudent bij Hubo Oostende. Iedereen komt goed met elkaar overeen en als je iets niet weet, kan je het altijd vragen. Het contact is heel familiair. 

Als je het tof vindt om heel de tijd bezig te zijn en intensieve arbeid te verrichten, is een vakantiejob bij Hubo echt top! Je zal je niet snel vervelen en je leert ook veel bij over alle producten die er te vinden zijn."

Kay - Student Hubo Oostende

foto Gérome

"Ik werk al 6 zomers op rij als student bij Hubo. Het is een erg gevarieerde job waarin je veel in contact komt met mensen, zowel klanten als collega's. Zo leer je veel sociale vaardigheden bij die je in het dagelijkse leven ook goed kan gebruiken. En ook technische zaken heb ik al enorm veel bijgeleerd. En dat is nooit verloren.

Als je graag een sociale en communicatieve studentenjob hebt en je bent gemotiveerd om te werken, dan vind je zeker je goesting bij Hubo."

Gérome - Student Hubo Hognoul

foto Natasha

"Ik werk al 23 jaar bij Hubo Moeskroen, iedereen kent mij hier. We hebben een redelijk stabiel team en dat maakt het erg leuk. We kennen elkaar goed en dat maakt dat er een toffe sfeer hangt. Ik ben de rechterhand van de winkelverantwoordelijke. Ik stuur mee de medewerkers aan en maak mee planningen op. Als klanten vragen hebben, kunnen ze ook altijd bij mij terecht. Na zoveel jaren heb je natuurlijk wel enige kennis opgebouwd. 

Als je graag variatie hebt in je dag en op zoek bent naar een stabiele werkgever, dan moet je bij Hubo komen werken. Na zoveel jaar leer ik nog altijd bij en doe ik het nog altijd graag." 

Natasha - Assistent Winkelverantwoordelijke Hubo Moeskroen

foto Brian

"Ik ben 6 jaar geleden in een super toffe ploeg gestart bij Hubo Enghien aan de kassa. Daarna ben ik aan de slag gegaan als verkoper en doorgegroeid tot assistent winkelverantwoordelijke. Ik heb al in verschillende Hubo winkels gewerkt. Ik kende vroeger niet veel van DIY, maar heb de laatste jaren heel veel bijgeleerd, zowel over klussen als over het reilen en zeilen in de winkels. 

Ik heb veel geleerd en veel kansen gekregen bij Hubo. Ik ben begonnen als kassamedewerker en nu assistent. Dat vind ik heel tof! Iedereen krijgt een kans bij Hubo en er zijn veel mogelijkheden om bij te leren en te groeien."

Brian - Assistent Winkelverantwoordelijke Hubo Halle

foto Jérémy

"Ik werk ondertussen al 15 jaar bij Hubo. Sinds 2020 leid ik de winkel van Quiévrechain, de 1ste Hubo winkel in Frankrijk. Ik hou mij voornamelijk bezig met de dagelijkse leiding van de winkel. Het plannen en organiseren van personeel, beheren van magazijn en stock en indien er conflicten zijn in de winkel, komen deze bij mij terecht. Indien nodig help ik uiteraard ook mee in de winkel.

Ik heb de kans gekregen om door te groeien naar winkelverantwoordelijke en zelfs meerdere winkels mogen openen. Hubo blijft constant groeien en dit geeft nieuwe opportuniteiten. Als je wil, zijn er opties en mogelijkheden bij Hubo, om door te groeien of bij te leren." Bovendien ben ik doorgegroeid tot regiomanager.

Jérémy - Regiomanager

foto Eva

"Ik ben gestart als winkelverantwoordelijke van Hubo Lokeren. Sinds januari van dit jaar ben ik aan de slag als regiomanager. Het leuke is dat ik mijn eigen ervaring van in de winkel nu als regiomanager kan gebruiken. In plaats van de klanten te helpen, probeer ik nu de bouwmarktleiders te helpen en verbeteren waar het kan. Ik heb ook nog veel contact met de verkopers in de winkels. Alle dagen zien er anders uit, dat maakt het interessant.

Ik heb een gevarieerde job met veel sociale contacten. Je bent veel onder de mensen, dat vind ik belangrijk."

Eva - Regiomanager

Wat heeft Hubo jou te bieden?

 • Naast een marktconform verloningspakket met extralegale voordelen bieden we je ook een personeelskorting aan.
 • We zijn grote voorstander van “levenslang leren”. Natuurlijk geef jij zelf sturing aan je toekomst. Naast je eigen inbreng stimuleert Hubo haar medewerkers om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen via de Hubo Academy. Ambitieuze medewerkers, die beschikken over de juiste competenties, kunnen zowel horizontaal als verticaal doorgroeien.
 • We houden rekening met je work-life balans en bieden je daarnaast legio jobs aan in je eigen regio.

Onze sollicitatieprocedure

Het sollicitatiegesprek

 1. Wanneer we jouw CV en motivatie krijgen bekijken wij deze en gaan we na of er voldoende aanknopingspunten zijn met ons gezocht profiel. Is dit het geval dan nodigen we je graag uit voor een gesprek.
 2. Je ontvangt een bevestiging per mail met adres en contactpersonen. 
 3. Tijdens het gesprek gaan we dieper in op je CV en motivatie. We gaan na wat je competenties zijn. En jij kan ook ons vragen stellen.
 4. Bij een positieve uitkomst van het eerste gesprek nodigen we je graag uit voor een tweede gesprek. Dit is altijd met je toekomstige manager. We gebruiken de STAR methode om in te kunnen schatten hoe je op bepaalde situaties reageert.

Je eerste werkdag

Je collega’s zijn al op de hoogte van je komst en kijken alvast uit naar een persoonlijke kennismaking. De eerste dag word je opgevangen door je leidinggevende of je buddy die je een korte rondleiding geeft en voorstelt aan je collega’s. Je krijgt een persoonlijk op maat gemaakt inwerkprogramma met een aantal on-the-job trainingen en e-learning modules.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer krijg ik antwoord op mijn sollicitatie?
  Iedereen die bij ons solliciteert, krijgt antwoord. Wij streven er naar je zo snel mogelijk antwoord te geven op je sollicitatie.
 • Kan ik opnieuw solliciteren als ik ben afgewezen voor een functie?
  Natuurlijk mag je solliciteren op elke vacature, mits je beantwoordt aan de vereisten die gesteld zijn in de vacature. Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken raden wij je aan de feedback die je hebt gekregen bij je vorige sollicitatie nog eens goed te bekijken.
 • Hoe vaak wordt de website bijgewerkt?
  De vacatures op de website zijn allemaal live. Zodra een vacature is ingevuld, wordt deze verwijderd.
 • Kan ik spontaan solliciteren?
  Je mag altijd spontaan je sollicitatiebrief met CV versturen. Indien we niet meteen een passende vacature hebben, houden wij je sollicitatie maximaal 6 maanden in ons archief bij. Indien je de gegevens eerder wenst te laten verwijderen kun je dit per email aangeven via [email protected].
 • Hoe lang worden mijn gegevens bewaard?
  Je gegevens worden maximaal 6 maanden na afloop van de sollicitatieprocedure bewaard. Het kan ook dat wij je gegevens langer willen bewaren. Wij vragen dan om toestemming. Je kunt deze toestemming op ieder moment weer intrekken.

Students & Trainees @Hubo

Wij staan open voor studenten, stages, traineeships, werkplek-/duaal leren en samenwerkingen met scholen uit secundair en hoger onderwijs.

Onze ideale stagiair beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een gezonde dosis passie en inzet. De (Assistent-)Winkelverantwoordelijke zal je bijstaan tijdens je stage. Je werkt aan je eigen opdracht waar je zelf verantwoordelijkheid voor draagt. Dat vraagt om doorzettingsvermogen en een proactieve houding. Natuurlijk helpen wij je erbij. We hebben twee soorten stages: een meewerkstage of een afstudeerstage.

Als jij denkt de perfecte stagiair te zijn voor Hubo, mag je je cv met je stageaanvraag sturen via [email protected]. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste kennismaking.

Student