Houten tuinhuizen & blokhutten

Houten tuinhuis en blokhut kopen bij Hubo

De populairste tuinhuizen die je terug vindt in tuinen zijn de houten tuinhuizen. Je kan deze zowel gebruiken als extra opslagruimte of werkplaats. Onze houten tuinhuizen geven een mooie esthetiek en warme uitstraling waardoor ze zeer goed passen in de natuurlijke omgeving van de meeste tuinen. Onze blokhutten zijn charmante tuinhuizen die een gezellige en rustieke sfeer uitstralen. Ze kunnen een geweldige toevoeging zijn aan je buitenruimte.

Onze tuinhuizen zijn in verschillende groottes, ontwerpen en soorten hout beschikbaar. Het juiste hout kiezen is belangrijk. Zo zijn de populairste houtsoorten ceder, grenen en eiken. Onze houten tuinhuizen zijn zeer duurzaam, bestand tegen weer en wind en kan je ook behandelen met houtbescherming om houtrot en insectenplagen te vermijden. Het behandelen van je tuinhuis gebeurd best regelmatig door je tuinhuis te schilderen of te beitsen om zo de levensduur te verlengen.

Verschil tuinhuizen en blokhutten

Het verschil tussen een tuinhuis en blokhut is voornamelijk de manier waarop ze gebouwd zijn. Houten tuinhuizen zijn gemaakt uit kaders met planken en vormen de ideale opslagplaats voor je grote machines. Blokhutten daarentegen worden opgebouwd uit balken of boomstammen die in elkaar passen door uitsparingen. Deze bouwconstructie zorgt zo voor meer stevigheid dan een tuinhuis. Verder is er naast een blokhut ook een overkapping voorzien waaronder je een loungeset kan plaatsen. Zo kan je op elk moment buiten zitten en genieten in je tuin. Een ander voordeel is dat tuinhuizen vaak een pak groter zijn dan blokhutten.

Blokhut of houten tuinhuis kiezen?

Bij het kiezen van een blokhut of houten tuinhuis hou je best rekening met een aantal factoren. Wat is je beoogde gebruik, budget en grootte?

Als eerste kijk je naar de plaats dat je hebt voor een tuinhuis en waarvoor je jouw tuinhuis wil gebruiken. Voor het opbergen van tuingereedschap, fietsen en andere spullen is een houten tuinhuis een prima keuze. Blokhutten beschikken over een betere isolatie dan een tuinhuis waardoor het doorheen het jaar aangenamer is om in te werken.

Een blokhut en tuinhuis hebben beiden een andere stijl en uitstraling. Zo heb je tuinhuizen die er zeer traditioneel uitzien en blokhutten die een rustieke en charmante uitstraling geven. Kies voor de stijl dat in jouw tuin past voor jouw budget. Over het algemeen zijn houten tuinhuizen iets betaalbaarder dan houten blokhutten. 

Geïmpregneerd tuinhuis of geïmpregneerd blokhut?

Geïmpregneerde tuinhuizen en -blokhutten zijn behandeld met een impregneringsmiddel dat er voor zorgt dat het hout beschermt is tegen verschillende weersinvloeden, schimmel, houtrot en insecten. Hierdoor wordt de levensduur verlengd en verminderd het de behoefte van onderhoud. Na verloop van tijd zal je tuinhuis nog altijd verslijten maar aan een langzamer tempo.

Wat is het impregneren van hout?

Het impregneren van hout is een chemisch proces waarbij het hout met een watergedragen impregneermiddel wordt behandeld. Het middel kan zink of koper bevatten om schimmel, insecten en vocht te voorkomen op je hout. Deze vloeistof dringt doorheen het hout door en vormt een beschermende laag voor het hout. Hierdoor is je tuinhuis en blokhut beschermt, gaat het langer mee en blijft het er langer mooi uitzien.

 

Kies je voor een niet geïmpregneerd model? Dan helpen wij je graag met advies om je tuinhuis zelf te beschermen.

Hulp & advies: Tuinhuis onderhouden

Wil jij lang genieten van je tuinhuis of blokhut? Dan onderhoud je deze best goed door regelmatig te verven, beitsen of oliën. Bij Hubo helpen we je graag op weg om je tuinhuis en blokhut zo goed mogelijk te onderhouden. Je leest er alles over in ons adviesartikel: “Hoe een tuinhuis beitsen?”.

Welke houten tuinhuis stijl kiezen?

Onze houten tuinhuizen zijn verkrijgbaar in een zowel klassieke stijl als een moderne stijl. Hieronder zetten we de verschillende stijlen op een rijtje:

Klassieke houten tuinhuizen

Klassieke houten tuinhuizen hebben een tijdloze en traditioneel ontwerp. Je herkent ze aan een puntdak en een overhangende dakrand. Het houtwerk kan verschillende versieringen bevatten zoals kroonlijsten, sierlijke ramen of daklijsten. 

Moderne houten tuinhuizen

Moderne houten tuinhuizen zijn eigentijds waarbij er gebruik werd gemaakt van moderne architectonische elementen. Dit ontwerp combineet de warmte van hout met strakke lijnen, minimalistische details en een geometrische vorm. In een modern houten tuinhuis vind je ook vaak grote ramen in terug voor een natuurlijke lichtinval.

Tuinhuis met overkapping of blokhut met overkapping?

Met een overkapping aan je tuinhuis of blokhut creëer je de functionaliteit van je tuinhuis en een extra overdekte ruimte. De overdekte ruimte biedt beschutting tegen de regen, zon en andere weersomstandigheden. Zo verkrijg je een comfortabelere buitenruimte om buiten te zitten en te ontspannen, ongeacht het weer. Verder verlengd het je leefruimte en veelzijdigheid. Je past het gebruik van de overkapping aan naar je eigen wensen. 

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment houten tuinhuizen. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.