Bodembedekking

Bodembedekking kopen bij Hubo

Je tuinbodem bedekken? Kies dan voor bodembedekking! Bij Hubo hebben we een ruim assortiment bodembedekking van merken zoals Agrofino, Compo en meer. Bodembedekking in je tuin heeft heel wat voordelen. Zo gaat het onkruid tegen, vult het kale plekken op en helpt het de temperatuurverschillen tussen overdag en ’s nachts te beperken. Daarnaast minimaliseer je ook het onderhoud van je tuin. Ideaal als je een mooie tuin wil waarin je kan genieten.

Waarom kiezen voor een natuurlijke bodembedekker?

Natuurlijke bodembedekkers zijn duurzaam en bieden dezelfde voordelen zoals het tegen gaan van onkruid en uitdroging. Op deze manier hoef je geen onkruidbestrijdingsmiddel te gebruiken en kan je genieten van een goed verzorgde tuin.

Bodembedekking tegen onkruid

Onkruid zijn niet gewenst in een tuin en een goede bodembedekking zorgt ervoor dat het zonlicht wordt tegengehouden. Zonder zonlicht kan onkruid niet groeien. Voor een optimaal resultaat leg je best een laag van minimaal 5 cm als bodembedekking. Daarnaast kan door deze laag het onkruid zich ook minder goed wortelen. Komt er toch nog onkruid doorheen? Dan kan je deze heel makkelijk uittrekken.

Bodembedekking tegen uitdroging

Een goede laag boomschors, houtsnippers of cacaodoppen blokkeert de zon. Hierdoor vermijd je ook dat je grond uitdroogt. Door een natuurlijke bodembedekking te gebruiken hoef je minder vaak water te sproeien. Daarnaast wordt regen ook heel goed opgenomen door deze bodembedekking waardoor je geen last ondervind van wateroverlast. Om deze reden is het ook zeer geschikt voor looppaden en je terras. Dit is een goed en natuurlijk alternatief voor grind.

Cacaodoppen om katten en slakken uit je tuin te houden

Elke bodembedekker is ideaal om katten te weren uit je tuin, maar cacaodoppen hebben meer effect. Deze maken een knisperend geluid en de geur vinden katten niet aangenaam. Wijzelf ondervinden geen geurhinder aangezien de neus van een kat veel gevoeliger ruikt. Hierdoor zal de kat van je buren niet meer snel langskomen in je tuin.
Daarnaast zijn cacaodoppen ook een handig middel om slakken te bestrijden in je tuin. Zij vinden de scherpe randjes van dit soort bodembedekker niet aangenaam en verkiezen liever een aardegrond.

Welke bodembedekking kiezen?

Boomschors of sierschors

Boomschors bestaat uit afval dat overblijft bij een houtproductie en is de meest populaire natuurlijke bodembedekker. Boomschors gaat ongeveer 2 à 6 jaar mee, afhankelijk van de soort. Hoe fijner de schors gemalen is, hoe beter het onkruid tegen gaat en hoe beter het vocht vasthoudt. Verder deze sierschors ook een goede keuze als zachte ondergrond onder speeltoestellen. Hiervoor leg je dan best een dikke laag van 30 cm. Als decoratieve schors wordt boomschors het meeste gebruikt aangezien het zeer mooi oogt.

Houtsnippers en houtschors

Houtsnippers zijn goedkoper dan schors en bestaat meestal uit gemalen dennenhout. Hiervoor worden geen extra bomen gekapt maar is het restmateriaal vanuit bossen. Houtsnippers vul je best elk jaar aan omdat ze minder lang mee gaan dan boomschors. Daarnaast zijn houtsnippers ideaal voor grote tuinen.

Zelf houtsnippers maken?
Je kan zelf ook makkelijk hout versnipperen met een hakselaar om te gebruiken als bodembedekking. Voor een optimale werking laat je gehakseld hout best 3 tot 4 maanden op een hoop liggen voor je ze tussen je planten strooit. Zo vermijd je dat je planten sterven door het te kort aan stikstof. Voor volwassen planten is dit geen probleem. Coniferen haksel je best niet en zijn toxisch voor jonge planten. Verder kan je deze coniferensnippers wel gebruiken op looppaden of je terras. Deze geven onkruid geen kans!

Cacaodoppen

Resten van cacaodoppen en afvalproducten van de productie van chocolade vind je terug in cacaodoppen. Deze zijn ideaal voor je tuin en hiermee geef je dit afval een tweede leven! Cacaodoppen zijn zeer populair en worden gebruikt als decoratie door hun mooie bruine kleur. Verder zijn deze perfect voor in je bloempotten en bloembakken. Daarnaast wegen deze doppen zeer licht waardoor ze makkelijker kunnen wegwaaien dan boomschors. Heb je een hond thuis? Dan zijn cacaodoppen sterk af te raden! Chocolade is giftig voor honden en het afval bevat schadelijke stoffen. Een paar doppen zijn niet zo schadelijk voor je hond maar in vele hoeveelheden wel.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment bodembedekking. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.

Vind meer tuinverzorging en beplanting bij Hubo