Meststoffen

Meststoffen kopen bij Hubo

Wil je een mooi gazon, prachtige bloemen en de smakelijkste groenten en fruit kweken? Dan is het belangrijk om de juiste meststoffen te gebruiken. Bij Hubo hebben we een ruim assortiment meststoffen van merken zoals Compo, Substral, Evergreen en nog meer. Hieronder zetten we de verschillende soorten meststoffen voor je op een rijtje.

Waarom en wanneer meststoffen gebruiken?

Met meststoffen geef je jouw tuin een gezonde bodem en extra voedingsstoffen. Het bemesten doe je best vlak voor of tijdens het groeiseizoen in maart. Planten hebben genoeg aan 1 keer bemesten. Voor je gazon en rozen is het beter om ze nog een tweede keer te bemesten in juni.

Welke meststoffen kiezen?

Bodemverbeteraar

Een bodemverbeteraar is eenvoudig te mengen met de grond bij het planten. Zo verhoogt het microbieel bodemleven en verbetert de bodemstructuur. Onze bodemverbeteraar is ideaal voor perken, plantputten en plantsleuven.

Gazonmeststof

Gazonmeststof bevat essentiële mineralen waardoor je gras beter kan groeien. Deze gazon booster zorgt ervoor dat je bodem over alle voedingstoffen beschikt dat je gras nodig heeft. Zo geniet jij nadien weer van een groen gras. Daarnaast heb je ook vloeibare meststof voor je buxussen, geraniums en andere planten. Onze vloeibare meststof is eenvoudiger om in je plantenbak te gieten en je planten te bemesten.

Gazonkalk

Gazonkalk is noodzakelijk om in de wintermaanden over je gazon te verspreiden. Hierdoor zorg je voor de juiste zuurtegraad van de bodem in je tuin. Op deze manier vermijd je dat de grond te zuur wordt en de opname van de voedingsstoffen door de wortels van de planten niet belemmert wordt. Onze gazonkalk is verkrijgbaar in een korrelvorm dat je makkelijk over je gazon kan strooien.

Groencompost

Groencompost is ideaal om in te werken in de bodem tot 10 cm diep. Met deze compost blijft je grond goed bewerkbaar en humusrijk. Onze groencompost zorgt voor het verrijken van arme bodems door het met de bestaande grond te mengen.

Koeienmest

Koeienmest bestaat uit natuurlijke grondstoffen en is zeer eenvoudig om op deze manier je biologische landbouw te verbeteren. Deze gedroogde mest verhoogt de biologische activiteit in de bodem en verbetert de bodemstructuur. Verder is de koeienmest eenvoudig te strooien over je grond.

Korrelkalk

Door het gebruik van korrelkalk neutraliseer je de zuur in je bodem en maak je de grond kalkrijker. Kalk is belangrijk omdat het de bodemstructuur verbetert zodat planten genoeg voedingsstoffen krijgen. Zo kunnen jouw planten zeer goed groeien.

Roze korrels

Roze korrels zijn uiterst geschikt voor de bemesting van heel je tuin zoals groenten, fruit, bloemen en planten. Verder werkt deze roze meststof zeer snel en geeft het planten een groeiboost.

Compostmaker

Compostmakers zorgen ervoor dat de ontbinding van groenten, fruit en tuinaval versnelt wordt en omgezet wordt naar compost. Op deze manier kan je eenvoudig een composthoop creëren.

Universele meststof

Universele meststof is ideaal voor elke soort plant, gras, groenten en fruit. Deze tuinmest bevat een samengestelde complete meststof waardoor je planten beter en sterker groeien en bloeien. Deze universele meststof biedt alle noodzakelijke voedingselementen en zijn eenvoudig en vlot opneembaar.

Meststof groenten en fruit

Verschillende meststoffen voor groenten en fruit hebben we voor jou in ons assortiment. Zo vind je meststof voor tomaten en voor je hele moestuin bij ons.

Meststof planten

Ook voor specifieke bloemen en kamerplanten hebben we de juiste meststoffen. Zo vind je meststoffen voor kamerplanten, buxussen, hortensia’s, rozen, geraniums en nog veel meer in ons assortiment.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment meststoffen. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.

Vind meer tuinverzorging en beplanting bij Hubo