Pelletkachels

Loading...

Pelletkachel kopen bij Hubo

Gezellig je woning verwarmen op een milieuvriendelijke en goedkope manier? Hiervoor is een pelletkachel ideaal! Bij Hubo hebben we een ruim assortiment pelletkachels van merken zoals Freepoint en Pegaso. Pelletverwarming zorgt voor een aangename warmte in huis. Onze sfeervolle kachels van europese makelij bieden een hoge kwaliteit en staan ook stijlvol in je interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en groottes. Zo vind je de perfecte pelletkachel voor jouw huis!

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel gebruikt pellets gemaakt van zaagsels uit zagerijen als brandstof om je ruimte te verwarmen. De pellets plaats je in de voorraadbak waar ze vervolgens tot in de vuurhaard vallen. Dit verwarmingstoestel zorgt voor een continue verbranding. Dankzij de ingebouwde ventilator wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd. Door de hoge efficiëntie van pellets komen er minder fijnstofdeeltjes vrij en is deze minder vervuilend dan een klassieke houtkachel. De meeste pelletkachels bevatten een programmeerbare thermostaat waarmee je de gewenste temperatuur kan instellen. Sommige houtpelletkachels zijn voorzien van een afstandsbediening. Zo houd je op elk moment de controle over de warmte.

Waarom kiezen voor een pelletkachel?

Onze pelletkachels zijn een goed alternatief om je woonkamer te verwarmen. Ze voorzien de ruimte van veel warmte en zijn niet alleen gebruiksvriendelijk maar ook duurzaam. Verder geeft deze kachel je woonkamer ook een warme uitstraling en heb je minder last van geuren of fijn stof dan een traditionele houtkachel.

Hoe een pelletkachel kiezen?

Een pelletkachel kies je als eerste op basis van de ruimte die je wil verwarmen. Zo is een pelletketel met een vermogen van 8kW voldoende voor een correct geïsoleerd huis. Daarnaast kan je de stijl kiezen van je houtpelletkachel. Kies je voor een moderne of een warme klassieke uitstraling? De keuze is aan jou!

Wat zijn de voor- en nadelen van een pelletkachel?

Voordelen

 • CO2-neutraal en milieuvriendelijk.
 • Zeer gebruiksvriendelijk.
 • Lange levensduur.
 • Uitstekend rendement en bespaar op je energiefactuur.
 • Minder geurhinder dan bij een houthaard.
 • Weinig uitstoot van fijne stofdeeltjes.
 • Pellets zijn relatief goedkoop t.o.v. andere brandstoffen.
 • Temperatuur is regelbaar door de thermostaat en/of afstandsbediening.

Nadelen

 • Toestel is relatief duur in aankoop.
 • Stroomvoorziening nodig.
 • De ingebouwde ventilator maakt een zacht geluid.
 • Opslagruimte nodig voor pellets.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment pelletkachels. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.

Vind alles voor je pelletkachel bij Hubo

Pellets

Pellets

Om je pelletkachel te laten draaien heb je pellets nodig als brandstof. Bij Hubo hebben we zowel pellets gemaakt van naaldhout als van loof- en naaldhout. Ontdek ons volledige assortiment!

Installatiemateriaal voor pelletkachels

Installatiemateriaal voor pelletkachels

Bij Hubo hebben we verschillende materialen om de rookafvoer van je houtpelletkachel te installeren. Ontdek al onze hulpstukken voor pelletkachels in ons assortiment.

Accessoires voor je pelletkachel

Accessoires voor je pelletkachel

Verschillende accessoires zoals een pelletschop, een pelletemmer, een pelletbox en nog veel meer vind je in ons assortiment. Deze accessoires zorgen voor nog meer gebruiksgemak. Ontdek ze allemaal!