Houtpellets

Houtpellets kopen bij Hubo

Je pelletkachel aansteken? Dat doe je met houtpellets. Bij Hubo hebben we een assortiment houtpellets van merken zoals FireLand. Pellets zijn compact en bevatten weinig vocht waardoor ze zeer goed verbranden. Op deze manier verwarm jij snel en op een relatief goedkope manier je woonkamer.

Welke pellets zijn goed voor je pelletkachel?

Houtpellets

Pellets zijn ideaal voor je pelletkachel en garanderen een hoge verbrandingswarmte. Pellets of houtpellets worden vooral gemaakt uit gemalen restjes zoals snoeihout, houtspaanders, zaagsel en nog meer die worden samengeperst. Hierdoor zijn houtpellets ook goed voor het milieu en garanderen ze een optimaal gebruik. Verder hebben pellets een diameter van ongeveer 6mm en een lengte tussen de 10 en 30mm. Deze geven weinig stof af, zijn onuitputbaar en je kan ze makkelijk opslaan. Houtpellets zijn gemaakt uit verschillende soorten hout.

Pellets loofhout en naaldhout

Pellets gemaakt van loofhout en naaldhout zijn milieuvriendelijk om je te verwarmen maar ook voordelig. De Pellets uit afvalhout bestaan uit 80% loofhout en 20% naaldhout. Bovendien zijn houtpellets CO2-neutraal en compact in opslag in verhouding tot brandhout. De plastic verpakking beschermt tegen vocht, maar het is aangeraden de pellets op een droge plaats te bewaren. De pellets loofhout en naaldhout hebben een zuiver natuurlijke samenstelling die een propere en langdurige verbranding garandeert. De as-vorming na verbranding is minimaal.
Gebruik pellets als ecologische brandstof in pelletkachels of als een praktisch alternatief voor houtblokken in haarden en kachels.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment houtpellets. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.

Vind meer brandstoffen bij Hubo