Petroleumkachels

Petroleumkachel kopen bij Hubo

Op zoek naar een petroleumkachel? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment petroleumkachels van merken zoals Kero, Zibro, Profile en nog meer. Een petroleumkachel verspreidt warmte door het verbranden van (gezuiverde) petroleum. De meeste petroleumkachels zijn voorzien van een ingebouwd brandstofreservoir en geven direct warmte af in de ruimte waar de petroleumkachel staat. Ook kan je deze kachel op petroleum gebruiken als bijverwarming of noodverwarming wanneer je verwarming uitvalt.

Wat zijn de verschillende soorten petroleumkachels?

We hebben verschillende kachels op petroleum voor je in ons assortiment. Hieronder zetten we de verschillende soorten voor jou op een rijtje.

Wat is een laserkachel en hoe werkt een laserkachel?

Laserkachels werken met een elektronisch gestuurde brander. Hierbij garanderen twee vlamsensoren een veilige verbranding en kan je de temperatuur tot op de graad regelen. Zo heeft een laserkachel altijd een stroomvoorziening nodig om te ontsteken. De laser in de laserkachel zorgt voor extra comfort en voor een hoog warmterendement. Verder zijn onze lasers ook uitgerust met een timer en een ventilator zodat de warmte gelijkmatig door de ruimte wordt verspreid. Daarnaast wordt een laserkachel niet warm en is deze ook veilig voor kinderen.

Wat is een wiekkachel en hoe werkt een wiekkachel?

Wiekkachels worden ook wel een kouskachel genoemd. Een wiekkachel heeft alleen batterijen nodig en een speciale brandstof om te kunnen werken. Verder zijn onze wiekkachels extreem zuinig, makkelijk verplaatsbaar en functioneren stil. Er zijn twee verschillende soorten verbrandingssystemen bij een wiekkachel: een enkelbrander en een dubbelbrander. De meeste wiekkachels zijn dubbelbranders. De dubbelbrander herken je aan een extra glas dat meestal witkleurig dat op de brander gemonteerd is. Een enkelbrander heeft een temperatuur nodig van 800 graden om te verbranden. Een enkelbrander is enkel geschikt voor in een garage of een werkruimte.

Wat is het verschil tussen een laserkachel en een wiekkachel?

Het grote verschil tussen een laserkachel en een wiekkachel zit in de werking. Een wiekkachel werkt op batterijen en een laserkachel kan wel aangesloten worden op het elektriciteitsnet. Verder is een laserkachel ook meestal voorzien van een thermostaat en een timer, wat bij een standaard petroleumkachel niet het geval is. Doordat een wiekkachel niet op elektriciteit werkt, en dus geen snoer heeft, kan hij overal gebruikt worden. Ook in ruimtes waar geen stopcontact is. Het voordeel van petroleumkachels is dat ze als bijverwarming een goedkoper alternatief zijn dan elektrische verwarming. Dit soort kachel warmt een ruimte heel snel op.

Hulp & advies: Petroleumkachels gebruiken

Verder is het belangrijk dat je een petroleumkachel veilig gebruikt. In adviesartikel sommen we de belangrijkste veiligheidstips op voor het gebruik van petroleumkachels.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment petroleumkachels. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.