Ventilatieroosters

Ventilatierooster kopen bij Hubo

Op zoek naar een ventilatierooster? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment ventilatieroosters van merken zoals Renson en nog meer. Wij hebben verschillende roosters voor ventilaties zoals een deurrooster, een bolrooster, een muurrooster, een schoepenrooster, een overdrukrooster, een aluminium rooster, een ventilatiestrip, een afzuigventiel, een afzuigrooster, een afsluitbaar rooster, een opbouwrooster en nog veel meer. Verder kan een ventilatierooster gemaakt zijn uit verschillende materialen zoals aluminium, PVC, staal, kunststof, inox en nog meer. Hieronder zetten we de verschillende soorten ventilatieroosters voor jou op een rijtje.

Welk ventilatierooster kiezen?

Vlak ventilatierooster

Een rooster of ventilatierooster zorgt voor een goede toevoer of afvoer van lucht. Deze roosters zijn vlak en insectenwerend. Je kan ze ook gemakkelijk regelen via een draaiknop. Verder is een ventilatierooster meestal gemaakt uit aluminium.

Dampkaprooster

Een dampkaprooster zorgt voor een goede luchtafvoer in je keuken wanneer je aan het koken bent. Dit rooster plaats je dan best aan de buitenkant van je keuken. Verder is een dampkaprooster meestal gemaakt uit aluminium. Sommige dampkaproosters kunnen ook de lamellen tegelijkertijd openen zodat ze niet klapperen.

Deurroosters

Onze deurroosters zorgen voor een goede luchtafvoer in je badkamer of in andere ruimtes. Een deurrooster is vaak een dubbele rooster waardoor deze ideaal voor deuren binnenshuis. Deze roosters speciaal voor deuren kunnen gemaakt zijn uit verschillende materialen. Sommige deurroosters zijn ook insectenwerend.

Bolrooster

Een bolrooster is een rond niet afsluitbare ventilatierooster dat zorgt voor de toevoer en afvoer van lucht. De halfbolle ronde kap van een bolrooster verminderd de valse luchtstroom of invloed van wind. Verder zijn onze bolroosters zeer geschikt als binnen- of buitenrooster.

Muurrooster

Een muurrooster zorgt ervoor dat de luchtstroom van binnen naar buiten, van buiten naar binnen of beiden mogelijk zijn. Het materiaal waaruit een muurrooster meestal uit wordt gemaakt is aluminium, RVS of kunststof. Verder geven deze openingen een intensieve en continue ventilatie. Standaard zijn onze muurroosters ook insectenwerend en kan je sommige ook afsluiten.

Schoepenrooster

Onze schoepenroosters zijn ideaal om op een buitengevel, muur of plafond te plaatsen. Deze zorgt voor een voortdurende verversing en afvoer van lucht. Verder kan je een schoepenrooster zowel binnen als buiten plaatsen. Onze schoepenroosters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

Overdrukrooster

Een overdrukrooster bestaat uit een overdrukklep dat opent bij overdruk en sluit wanneer de druk wegvalt. Hierdoor zijn ze heel geschikt bij het gebruik van afzuigkappen, wasdrogers, wasemkappen en nog meer. Verder is de luchtstroom maar in één richting mogelijk, naar binnen of naar buiten. Ook een overdrukrooster is werend tegen insecten.

Ventilatiestrip

Een ventilatiestrip is ideaal om kasten en deuren te voorzien van een goede ventilatie. De ventilatiestrip heeft een fijne perforatie voor een hoge luchtdoorlaat. Aan de achterkant van de ventilatiestrip zit een dubbel profiel met een getande wand zodat je het rooster snel en stevig kan monteren. Verder is het rooster ook geschikt voor inbouwtoepassingen.

Afzuigventiel

Afzuigventielen zuigen regelmatig lucht af naar buiten. Daarom zijn ze zeer geschikt voor in een keuken, badkamer of toilet. Verder is een afzuigventiel afgesteld op de hoeveelheid lucht dat uit een bepaalde ruimte moet worden gezogen. Zo laat een afzuigventiel meer lucht door in een keuken dan in een toilet.

Afzuigrooster

Onze afzuigroosters kan je makkelijk monteren aan een wand of plafond. Het afdekplaatje van een afzuigrooster is gebogen en sluit onzichtbaar aan op een schuifstuk. Verder is dit type rooster ook geschikt voor invouwtoepassingen. Een afzuigrooster is zowel geschikt voor binnen als buitenshuis.

Andere soorten ventilatieroosters

In ons assortiment vind je ook nog vele andere ventilatieroosters zoals een afsluitbaar rooster, een opbouwrooster en nog veel meer. Ontdek alle ventilatieroosters in ons assortiment.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment ventilatieroosters. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.