Een slimme woning met Valena Next with Netatmo van Legrand

Legrand wil de slimme woning – Smart home – toegankelijk  maken voor iedereen. Met de nieuwe collectie stopcontacten en schakelaars ‘ Valena Next with Netatmo’ is dit gemakkelijk te realiseren:

  • Gebruik je bestaande installatie, zonder breekwerk
  • Bedien jouw verlichting, rolluiken en elektrische apparaten via een enkele app op je smartphone of met je stem
  • Maak gepersonaliseerde scenario’s
  • Volg je verbruik en ontvang meldingen bij bijvoorbeeld stroompanne
Legrand Smart Home

Koop je Legrand Smart Home producten eenvoudig online

Een 'Smart Home' in 3 eenvoudige stappen

Met het Valena Next systeem verander je je elektriciteitsinstallatie met gemak in een geconnecteerde installatie, zonder breekwerk!

  • Stap 1: connecteer je woning met de starterskit
  • Stap 2: maak je installatie compleet
  • Stap 3: beheer je geconnecteerde installatie

Stap 1: Connecteer je woning met de starterskit

De eerste stap in het omvormen van jouw woning tot een geconnecteerde woning is een Legrand starterskit. Een starterskit bestaat uit een gateway met stopcontact en een vertrek/aankomst schakelaar waarmee je jouw woning in een enkele beweging in ruststand brengt. De gateway is een sensor die in verbinding staat met het internet. De sensor vangt de signalen van alle geconnecteerde schakelaars op. 

Gateway met stopcontact

De Gateway met stopcontact is met internet verbonden via wifi. Hiermee kan je verlichting, rolluiken en stopcontacten van thuis of buitenshuis met je smartphone of spraakassistent bedienen. Dit praktische en esthetische stopcontact wordt als een traditioneel stopcontact aangesloten en gebruikt. 

Algemene draadloze bediening Vertek/Aankomst

Dankzij deze draadloze schakelaar kan je via de app Home+Control persoonlijke op voorhand ingestelde scenario's toepassen. Zo breng je jouw woning in één enkele beweging bijvoorbeeld volledig in ruststand. Je kan de draadloze schakelaar aankomst/vertrek ook apart bestellen. 

Legrand Valena Next woning connecteren

Stap 2: Maak je installatie compleet

Maak je installatie compleet met de uitbreidingskit, losse schakelaars en stopcontacten. 

Legrand Valena Next uitbreidingsset

Geconnecteerde schakelaar-dimmer

Met deze schakelaar-dimmer kan je manueel of op afstand al je verlichting bedienen. 

Draadloze bediening van verlichting en stopcontacten

Dankzij deze draadloze bediening van verlichting en stopcontacten kan je zonder draad te trekken of muren te beschadigen een bedieningspunt toevoegen. 

Geconnecteerd stopcontact

Met een geconnecteerd stopcontact kan je jouw verbruik op elk moment opvolgen, elektrische apparaten vanop afstand beheren en via de app gewaarschuwd worden bij een stroomonderbreking. 

Geconnecteerde schakelaar voor rolluik

Met een geconnecteerde schakelaar voor rolluiken kan je elk rolluik met elektronisch of mechanisch eindblok in de woning rechtstreeks of op afstand bedienen. 

Draadloze bediening Opstaan/Slapengaan

Met deze draadloze bediening Opstaan/Slapengaan kan je een persoonlijk scenario voor het slapengaan aanmaken. Zo kan je bijvoorbeeld automatisch de lichten doven, bepaalde elektrische apparaten uitschakelen en de rolluiken naar beneden laten gaan. 

Legrand Valena Next bediening rolluiken

Stap 3: Beheer je geconnecteerde installatie

Je kan je geconnecteerde installatie op 3 manieren bedienen: met geconnecteerde schakelaars, de Home + Control app op je smartphone of met je stem via een spraakassistent van Apple, Google of Amazon. 

Download de app Home + Control

De gratis Home + Control app brengt de communicatie tussen je smartphone/tablet en je geconnecteerde stopcontacten en schakelaars tot stand.

App Store
Google Play
Legrand Valena Next app home + control