Welke grasmaaier kiezen voor jouw gazon?

Er bestaan verschillende soorten grasmaaiers: handmaaierselektrische grasmaaiersbenzine grasmaaiersaccu grasmaaiers en robotmaaiers. Maar welke grasmaaier is nu het meest geschikt voor jouw gazon? Wij helpen je graag bij de keuze!

De grootte van jouw gazon is de belangrijkste parameter bij de keuze van het type grasmaaier. Voor een kleine gazon (<200m²) kan je kiezen tussen handgrasmaaiers, elektrische grasmaaiers en accu grasmaaiers. Voor een middelgrote gazon (200-400m²) raden wij een elektrische grasmaaier, accu grasmaaier, benzine grasmachine of robotmaaier aan. Ten slotte kan je voor een grote gazon (>400m²) best kiezen voor een benzine grasmaaier of robotmaaier.

Hieronder zetten wij de verschillende types grasmaaiers met hun voor- en nadelen graag voor jou op een rijtje.

Handgrasmaaier

+ milieuvriendelijk  + goedkoop - arbeidsintensief

De handgrasmaaier is de eenvoudigste, goedkoopste en meest milieuvriendelijke grasmaaier. Deze grasmaaier is enkel geschikt voor kleine gazons omdat het gras maaien met deze machine best arbeidsintensief is.

Handgrasmaaier

Elektrische Grasmaaier

+ licht + gebruiksvriendelijk + onderhoudsvriendelijk (+ zelf trekkend) – niet draadloos

Een elektrische grasmaaier is uiterst geschikt voor kleine en middelgrote gazons. Kies voor een groter gebruiksgemak dankzij een zelf trekkend model met opvangbak. De grootte van de opvangbak verschilt van model tot model. Voor kleinere tuinen is een opvangbak van 0-50l voldoende. Voor grotere tuinen kies je best voor een grotere opvangbak.

Elektrische grasmaaier

Accu Grasmaaier

+ licht + gebruiksvriendelijk + onderhoudsvriendelijk + draadloos – beperkte accuduur

Een accu grasmaaier heeft alle voordelen van een elektrische grasmaaier en is bovendien draadloos! Door de beperkte accuduur wordt dit type grasmaaier voornamelijk gebruikt in kleine tot middelgrote tuinen. 

Accu grasmaaier

Benzine Grasmaaier

+ krachtig + draadloos + zelftrekkend + onafhankelijk van stroomvoorziening – geluid

Benzine grasmaaiers worden vooral gebruikt in grotere tuinen waar heel wat gras te maaien is. Ze zijn zeer krachtig, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het zwaardere werk. Een minpunt is dat ze over het algemeen meer lawaai maken dan andere types en iets meer onderhoud vragen. 

Benzine grasmaaier

Robotmaaier

+ automatisch + draadloos - duurder

Wil je kunnen genieten van een propere gazon, maar heb je geen zin om elke week het gras af te rijden? Dan is een robotmaaier de beste keuze voor jou! Robotmaaiers zijn draadloos en rijden volledig automatisch het gras af.

Robotmaaier

Ontdek alle grasmaaiers bij Hubo!