Robotmaaiers vergelijken en kopen

Robotmaaiers zijn de ideale tuinrobots om je gras automatisch te laten afrijden. Door slechts één installatie of druk op de knop rijden ze je gras af naar jouw wensen. Maar welk robotmaaier merk kies ik het best voor mijn tuin? Wij zetten de verschillende merken met hun voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Welk merk robotmaaier kiezen?

Gardena robotmaaiers

De Gardena robotmaaiers zijn zeer stil en hebben maar een geluidsproductie van slechts 58dB tot 60dB. Dit terwijl de normale geluidsproductie voor een robotmaaier rond de 70dB ligt. Met de Gardena grasrobot zullen jouw buren hier zeker geen geluidsoverlast van ondervinden. Je kan je Gardena robotmaaier extra beveiligen met een diefstalbeveiliging om diefstal te vermijden. Je kan je Gardena robotmaaier extra beveiligen met een diefstalbeveiliging.

Daarnaast zijn de Gardena robotmaaiers licht en gaan ze gestroomlijnd te werk. Het maaigedrag van deze grasrobot past zich automatisch aan bij wisselende weersomstandigheden, maar ook bij een snellere groei van het gras. Zo wordt jouw gras altijd perfect afgereden. De meeste Gardena maairobots zijn ook voorzien van een smartsysteem. Dit zorgt ervoor dat geen enkel stukje gazon dubbel wordt afgereden. Ook voor complexe tuinen raden wij je een Gardena Robotmaaier aan.

Het duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur voor je Gardena robotgrasmaaier weer helemaal opgeladen is. Verder zijn de meeste grasrobots van Gardena uitgerust met een regensensor. Dit zorgt ervoor dat de grasrobot automatisch terugkeert naar zijn laadstation bij hevig regenweer. Voor de Gardena Sileno is dit niet het geval. Deze robotmaaier rijdt je gras af in alle weersomstandigheden. Benieuwd welke eigenschappen deze robotmaaier nog meer heeft? Je leest er alles over in ons advies artikel: Waarom kiezen voor een Gardena Sileno robotmaaier?

Gardena robotmaaier

Ontdek ons assortiment Gardena robotmaaiers

Bosch robotmaaiers

De meeste Bosch robotmaaiers kan je eenvoudig bedienen met een smartphone app, waar je verschillende maaiprogramma’s kan instellen. Maar ook een extra maaibeurt programmeren is mogelijk. De Bosch grasrobots zijn verder ook voorzien van detectorsensoren. Hierdoor kunnen ze objecten detecteren en de messen inklappen wanneer ze tegen een object gaan botsen. Op deze manier worden de messen beschermd en gaan ze langer mee.

Heb je een complexe tuin? Dit is geen probleem door de hef- en kantensensoren die standaard zijn geïntegreerd in de Bosch maairobots. De navigatiesystemen van Bosch zorgen ervoor dat je het meest efficiënte maaiprogramma voor jouw tuin kan kiezen. Op deze manier wordt je grasrobot zeker niet overbelast. Door de efficiënte maaiprogramma's maaien de Bosch robotmaaiers je gazon snel en zorgvuldig. De Bosch Indego robotmaaier voldoet aan al deze voordelen en is de ideale tuinrobot. Benieuwd? Lees er meer over in ons adviesartikel.

Bosch robotmaaier

Ontdek ons assortiment Bosch robotmaaiers

Powerplus robotmaaiers

De Powerplus robotmaaiers hebben een krachtige borstelloze motor waardoor de maaier duurzaam is. Hij heeft een lange autonomie en gaat aan de slag met veel maaikracht. Een maaiprogramma kiezen en de maaihoogte in te stellen? Dan kan je eenvoudig programmeren via het controlepaneel. Daarnaast is het mogelijk om de Powerplus maairobot te besturen via een app.

Onze Powerplus robotmaaiers beschikken ook over een regensensor dat de robotmaaier terug laat keren naar zijn oplaadstation bij hevige regen. Je grasrobot beschermen tegen dieven? Dat kan eenvoudig met een wachtwoord.

Je Powerplus robotmaaier opladen duurt ongeveer 90 minuten voor hij weer helemaal vertrekkensklaar is. De Powerplus robots zijn zowel geschikt voor kleine als voor grote tuinen tot 1000m² met een hellingkracht tot 30%. Ontdek alle Powerplus robotmaaiers in ons assortiment.

Powerplus robotmaaier

Ontdek ons assortiment Powerplus robotmaaiers

Landxcape robotmaaiers

De Landxcape robotmaaier is voorzien van een gepatenteerde maaitechnologie. Hierdoor kan hij eenvoudig navigeren door de tuin en door smalle doorgangen. Ook een oneffen gazon is voor deze robotmaaier geen probleem. Onze Landxcape maairobots kunnen zich gemakkelijk voortbewegen over hellingen tot 35%.

Deze Landxcape robotmaaier is voorgeprogrammeerd en begint te maaien met slechts één druk op de knop. Een installatie is dus niet meer nodig. Aan het einde van zijn werk of wanneer de batterij bijna leeg is, keert de Landxcape robotgrasmaaier automatisch terug naar zijn laadstation. Ook wordt er in en rond het laadstation gemaaid waardoor extra snoeiwerk overbodig wordt.

Nat gras maaien is niet goed voor je gazon. Daarom beschikt deze Landxcape robotmaaier niet alleen over een regensensor, maar is deze ook nog slim. Hierdoor weet hij perfect wanneer hij terug naar het oplaadstation moet terugkeren. Is de regen gestopt? Dan begint de robotmaaier terug aan zijn werk waar hij gebleven was.

De Landxcape grasrobots zijn ook uitgerust met veiligheidssensoren. Deze sensoren stoppen de bladen met roteren wanneer de robotmaaier wordt opgetild of gekanteld. Zo worden jouw nieuwsgierige familieleden zoals kinderen en huisdieren beschermt tegen verwondingen.

De Landxcape robotmaaiers zijn slim, verbonden en innovatief. Verder kan je onze Landxcape robotgrasmaaiers verkrijgen aan een lage prijs in ons assortiment. Wil jij ook zo’n geweldige tuinrobot voor jouw tuin? Ontdek ze allemaal bij Hubo!

Landxcape robotmaaier

Ontdek ons assortiment Landxcape robotmaaiers

Gerelateerd advies

Welke robotmaaier kopen?

Om je te helpen in de keuze van je robotmaaier hebben we een hulp & advies artikel voor je gemaakt. Hierin zetten we alle belangrijke puntjes voor jou op een rijtje. Zo vind jij de perfecte robotmaaier voor jouw tuin.

Gardena Sileno robotmaaier

Zorgeloos je gras afrijden? Dat kan met de Gardena Sileno robotmaaier. Hij is smart, nauwkeurig en werkt in alle weersomstandigheden. Ontdek alle voordelen in dit adviesartikel.

Bosch indego robotmaaier

Waarom kiezen voor een Bosch Indego robotmaaier? Deze robotmaaier zorgt moeiteloos voor een mooi en streeploos gazon. Je leest er alles over in dit adviesartikel.

Hoe een robotmaaier installeren?

Wil je jouw robotmaaier installeren? Dat is heel eenvoudig. In dit adviesartikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een robotmaaier installeert.