Welke robotmaaier kopen?

Robotmaaiers zijn handige tuinrobots die automatisch je hele gazon afrijden. Je stelt de robotmaaier één keer in of je drukt eenmaal op de knop en je kan zorgeloos genieten in je tuin. De grasrobot doet al het werk voor jou!

Voor vele tuinliefhebbers is het overschakelen van een traditioneel grasmachine naar een robotmaaier een spannende keuze. Daarom helpen wij je bij Hubo graag op weg in dit adviesartikel. Zo kan jij eenvoudig kiezen welke robotmaaier het best bij jouw tuin past.

Robotmaaier

Welke robotmaaier kiezen?

Er bestaan verschillende robotmaaiers, maar welke maairobot is het meest geschikt voor jouw tuin? De belangrijkste factor voor het bepalen van je robotgrasmaaier is je gazongrootte. Dit bepaalt of je grasrobot je gazon aan kan of niet. Daarna kijk je ook naar de maaibreedte, batterijcapaciteit, bediening en extra functies.

1. Gazonoppervlakte en hellingsgraad

Als eerste kies je jouw robotmaaier op basis van je gazongrootte. Zo ben je zeker dat je robotmaaier jouw gazon aankan. Wij hebben maairobots die een gazonoppervlakte van 200m² tot 3000m² aankunnen. Zo vind je zeker een robotmaaier dat geschikt is voor jouw tuin. Heb je hellingen in je tuin? Kijk dan zeker ook naar de hellingsgraad. Zo zorg je ervoor dat de grasrobot zich ook over een helling kan voortbewegen.

2. Maaibreedte en maaihoogte

Een robotmaaier is over het algemeen trager dan een gewone grasmachine. Wanneer je een grote tuin hebt, kijk je best ook even naar de maaibreedte. Hoe breder de maaibreedte, hoe sneller je robotmaaier klaar zal zijn met zijn werk. Heb je heel hoog gras? Dan is het ook interessant om naar de maaihoogte te kijken.

3. Accu/batterijcapaciteit

Een lange batterijcapaciteit is altijd mooi meegenomen. Maar voor een grote tuin is dit zeer belangrijk. Zo ben je er zeker van dat je tuin in één enkele keer volledig gemaaid kan worden. Gemiddeld heeft een robotmaaier 3 uur nodig om je gazon te maaien. Dit is natuurlijk afhankelijk van je gazonoppervlakte. Is je gazon groter? Geen probleem, je robotmaaier gaat gewoon weer verder wanneer zijn batterij terug volledig is opgeladen.

4. Bediening met of zonder app

Een robotmaaier is handig te bedienen via het bedieningspaneel, maar kan je ook besturen via een app. De app verbindt eenvoudig je robotmaaier met je smartphone via wifi of bluetooth. Zo bedien jij eenvoudig je robotmaaier vanop afstand, stel je maaiprogramma’s in en nog meer.

5. Extra functies voor extra gebruiksgemak

Robotmaaiers hebben verschillende functies die voor extra gebruiksgemak zorgen. Zo heb je robotmaaiers die wel in de regen mogen rijden en anderen die voorzien zijn van een regensensor. Ook botssensoren zijn heel handig. Op deze manier voorkom je dat je grasrobot tegen objecten of andere obstakels rijdt. Wil je dieven op afstand houden? Dan is een diefstalbeveiliging ideaal. Verder is je robotmaaier ook voorzien van een automatisch laadstation. Zo keert je tuinrobot automatisch terug wanneer de batterij bijna leeg is.

Robotmaaier kopen bij Hubo

Hulp & advies: Robotmaaiers vergelijken en kopen

Nu je weet welke robotmaaier bij je tuin past, kan je nadenken over het merk. In ons hulp & advies artikel vergelijken wij de verschillende robotmaaier merken. Zo ontdek jij welk robotmaaier merk het best past in jouw tuin.