Bereid je goed voor op de vrieskou

De temperatuur zakt steeds verder weg en voor je het weet sta je 's ochtends weer te krabben aan de ruit van je auto! Bereid je op tijd voor op de vrieskou en ontdek onze handige tips! 

Bovendien doen we tal van straffe promoties op onze Verwarming, zoals pelletkachels, petroleumkachels, elektrische verwarming en veel meer. De juiste Verlichting is ook heel belangrijk tijdens deze donkere dagen en avonden.

Je auto

Niets zo lastig als 's ochtends gehaast zijn, om dan te ontdekken dat je autoruiten bevroren zijn. Deze snel laten ontdooien of je ruiten vorstvrij maken kan met allerlei trucjes of middeltjes. Of je kan het gewooon volledig voorkomen. Hier enkele tips:

Voorkomen:

  • Dek je autoruiten 's avonds af. Doe dit niet met karton of papier, want dit kan door bijvoorbeeld avondvorst aanvriezen en dat maakt het 's ochtends enkel erger. Je kiest best voor een antivries-deken of -folie.
  • Gebruik bij vrieskou geen handrem. Deze kan vastvriezen. Laat de auto liever in zijn versnelling staan.


Oplossen:

  • Gooi geen heet water op je bevroren ruit. Hiermee ontstaat de kans dat je autoruit barst! Krab het ijs weg met een ijskrabber en met behulp van een ontdooispray. Vergeet hierbij je spiegels niet!

In en rond je huis

Strooizout
Bereid je dit jaar goed voor en haal nu al strooizout in huis. Hiermee zorg je ervoor dat je oprit en het voetpad voor je huis sneeuwvrij blijven, wat trouwens wettelijk verplicht is in België.

Verwarming
Zorg dat je het binnen altijd lekker warm houdt met de juiste verwarming. Hubo biedt een ruim assortiment aan verwarming. Van elektrische verwarming tot pelletkachels en petroleumkachels. Voorzie ook genoeg brandstof voor je verwarming zoals petroleum en pellets. 

Hou de warmte binnen
Als je je huis verwarmt, wil je natuurlijk dat al die warmte binnen blijft. Met enkele makkelijke en snelle oplossingen hou je de kou buiten. Sluit je ramen en deuren goed af met de juiste tochtstrips. Gebruik radiatorfolie en buisisolatie om te voorkomen dat de warmte naar buiten gaat. 

Verlichting
In deze periode van het jaar wordt het heel snel donker, dus goede verlichting is belangrijker dan anders. Kies jij voor spots, lusters of wandlampen

Producten voor je auto