Robotmaaiers

Loading...

Robotmaaier kopen bij Hubo

Op zoek naar een automatische maairobot voor jouw tuin? Bij Hubo hebben we een ruim assortiment robotmaaiers van merken zoals Gardena, Bosch, Landxcape, Powerplus en nog meer. We hebben zowel tuinrobots voor een grote gazon als voor een kleinere gazon. Onze grasrobots zijn zeer handig in gebruik, maait volledig zelfstandig jouw gazon en laadt ook automatisch op. Ideaal wanneer je tijd wil besparen of niet graag je gazon zelf afrijdt. Heb je een complexe tuin? Dat is geen probleem voor onze robotgrasmaaiers.

Hoe werkt een robotmaaier?

Een tuinrobot rijdt automatisch je gras af op ingestelde tijdstippen. Dit komt omdat hij wordt aangedreven door een elektromotor die energie haalt uit een accu. Verder beschikt een maairobot over scherpe messen en sommige ook over botssensoren. Zo worden objecten in kaart gebracht en kan hij er langs rijden. Is de accu bijna leeg? Geen nood, dan rijdt hij automatisch terug naar zijn laadstation om op te laden. Dit is ook het geval wanneer de ingestelde tijd verstreken is. Sommige robotgrasmaaiers kan je niet alleen bedienen met de knoppen op het toestel maar ook via een app. Dat maakt het instellen van je grasrobot makkelijker.

Waarom kiezen voor een robotmaaier?

Onze robotmaaiers zijn zeer handig in gebruik en bovendien hoef je zelf niet meer je gras zelf af te rijden. Hij doet het volledig automatisch voor jou! Zo kan je lekker blijven genieten in je tuin zonder tijd te verspillen. Deze robotgrasmaaier maait je gras extra fijn en gebruikt het gemaaide gras als natuurlijke bemesting voor je gazon. Het maaiafval composteert waardoor je niet meer je gras bij elkaar hoeft te harken en weg te gooien. Verder zorgt het maaiafval er ook voor dat de gazon minder snel uitdroogt op zomerse dagen. Op deze manier krijgt mos en onkruid veel minder kans om te groeien. Daarnaast laat de grasrobot ook geen sporen na bij het gras afrijden.

Deze tuinrobots zijn niet alleen geschikt voor grote tuinen en middelgrote tuinen maar ook voor kleine en complexe tuinen. Ook voor je voortuin is een robotmaaier een goede keuze. Je kan ze eenvoudig in stellen zodat jij je hier nadien geen zorgen meer over hoeft te maken. Zo kan je ook de maaihoogte voor je gazon instellen naar keuze. Wat bij regenweer? De meeste maairobots zijn voorzien van een regensensor waardoor ze zelfstandig terugkeren naar het oplaadstation bij hevige regen. Sommige tuinrobots zijn slimmer en kunnen in alle weersomstandigheden werken. Dieven op afstand houden? Met een wachtwoord bescherm je eenvoudig jouw grasrobot.

Hoe de juiste robotmaaier kiezen?

De juiste robotmaaier kies je op basis van je gazonoppervlakte. Heb je een kleine, middelmatige of grote gazon? Kies dan zeker één die geschikt is voor jouw gazongrootte. Wij hebben maairobots die een gazonoppervlakte van 200m² tot 3000m² aankunnen. Hierdoor vind je zeker een robotgrasmaaier die geschikt is voor jouw tuin.

Daarna bekijk je de ligging van je gazon. Is je gazon oneffen of heb je hellingen? Dan is het belangrijk een robotgrasmaaier te kiezen die deze helling aankan. Dit doe je door naar de hellingsgraad van de grasrobot te kijken. Zo ben je er zeker van dat jouw tuinrobot zich over de helling kan voortbewegen. 

Verkies je dat je gazon snel wordt afgereden? Dat is mogelijk door naar de maaibreedte te kijken. Zo is een grasrobot met een grotere maaibreedte sneller klaar met het werk. Alleen verbruiken ze tijdens hun werk wel veel meer energie dan robotmaaiers met een kleinere maaibreedte. Wil je meer weten over hoe je de perfecte robotgrasmaaier kiest? Je leest er alles over in ons adviesartikel.

De voor- en nadelen van een robotmaaier

Een maairobot heeft vele voordelen maar ook enkele nadelen. We zetten alle voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Voordelen

 • Geschikt voor grotemiddelmatigekleine maar ook complexe tuinen.
 • Rijdt volledig automatisch je gazon af.
 • Zeer tijdbesparend.
 • Eenvoudig te installeren en te programmeren.
 • Je kan kiezen uit verschillende maaiprogramma’s voor je gazon.
 • De meeste beschikken ook over een regensensor.
 • Obstakels vormen geen probleem.
 • Je robotvriend kan je beschermen tegen diefstal met behulp van een wachtwoord + ondergrondse garages.
 • Vele robotgrasmaaiers kan je niet alleen bedienen met de knoppen op het toestel zelf, maar ook via een app.
 • Er is geen maaiafval meer omdat dit gebruikt wordt als natuurlijke bemesting voor je gazon.
 • Door het maaiafval dat composteert is deze grasmaaier zeer milieuvriendelijk.
 • Vereist weinig onderhoud.
 • Er komen minder pollen vrij doordat het gras op de juiste hoogte wordt gehouden.
 • Laat geen sporen na zoals bij een grasmachine.
 • Bovendien maakt een robot grasmachine weinig geluid.

Nadelen

 • Minder geschikt om heel hoog gras te maaien.
 • De meeste maairobots zijn gevoelig voor regen en keren automatisch terug naar hun laadstation. Dit voorkomt dat het natte gras aan het apparaat blijft kleven en het gras minder goed wordt verdeeld.
 • Deze robot heeft een lagere snelheid dan een grasmachine.
 • Het risico is groter op diefstal, maar de meeste tuinrobots beschikken over een anti-diefstalbeveiliging.

Bij Hubo hebben we een ruim assortiment robotmaaiers. Bestel eenvoudig online of ga naar een Hubo winkel bij jou in de buurt.

Hulp & advies