Welke tuinafsluiting kiezen?

Wil je wat meer privacy in je tuin? Of wil je met een gerust hart je hond in je tuin laten rondlopen? Dan is een tuinafsluiting de ideale oplossing. Maar welke tuinafsluitingen bestaan er en dewelke is het meest geschikt voor jouw tuin? Hieronder zetten we de verschillende soorten tuinomheiningen voor jou op een rijtje.

Draadafsluitingen

Draadafsluitingen zijn een goedkope en eenvoudige manier om je tuin te omheinen. Door de fijne draadstructuur blijft de openheid en het licht in je tuin behouden. Bovendien kan je een draadafsluiting eenvoudig laten begroeien met klimplanten voor een mooie groene afsluiting. 

Hoe een draadafsluiting plaatsen?

In ons doe-het-zelf advies 'Hoe een draadafsluiting plaatsen?' ontdek je hoe je in 5 eenvoudige stappen een tuinafsluiting plaatst met behulp van tuindraad. + Instructievideo. 

Tuinschermen

Met tuinschermen creëer je snel en eenvoudig meer privacy in je tuin. Tuinschermen bestaan in verschillende materialen, zoals hout of composiet. 

Houten tuinschermen

Houten tuinschermen geven een natuurlijke uitstraling aan je tuin. 

Composieten tuinschermen

Composieten tuinschermen hebben een modernere uitstraling. Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk en slijtvast. 

Draadpanelen

Een tuinafsluiting van draadpanelen oogt gelijkaardig aan een draadafsluiting. Draadpanelen zijn over het algemeen steviger en zullen hun vorm langer behouden. Met draadpanelen kies je voor een stevige omheining die toch veel licht binnenlaat in je tuin. 

Hoe draadpanelen plaatsen?

In ons doe-het-zelf advies 'Hoe draadpanelen plaatsen?' ontdek je hoe je in 3 stappen een tuinafsluiting plaatst met behulp van draadpanelen. + Instructievideo. 

tuinafsluiting

Steenkorven

Steenkorven of schanskorven hebben een strakke uitstraling en zijn ideaal voor het afbakenen van parkeerplaatsen of opritten. Steenkorven bestaan in verschillende afmetingen en zijn modulair. Door hun gesloten structuur bieden ze veel privacy in je tuin.

Hoe steenkorven installeren?

In ons doe-het-zelf advies 'Hoe steenkorven plaatsen?' ontdek je hoe je in 3 stappen een tuinafsluiting plaatst met behulp van steenkorven. + Instructievideo.

steenkorven

Wilgenmatten, rietmatten, bamboematten

Ook bestaan er matten in verschillende materialen die je kan gebruiken als tuinafsluiting: wilgenmatten, rietmatten, heidematten, bamboematten… Je kan deze matten aan een bestaande draadafsluiting bevestigen om meer privacy te creëren in je tuin. Ze geven een natuurlijke uitstraling aan je tuin. 

omheining bamboemat